DoğaFoto GaleriHayvan HaklarıManşet

Hersek Lagünü’ndeki kuş türü sayısı 252’ye yükseldi

0

Altınova Belediyesi, Hersek Lagünü‘ndeki kuş türü sayısının 252’ye yükseldiğini duyurdu. Marmara Bölgesi’nin önemli sulak alanlarından biri olan Hersek Lagünü, kuş çeşitliliği açısından da Türkiye’de ilk sıralarda yer alıyor.

Altınova Belediyesi olarak yapılan düzenli kuş gözlem çalışmaları sonunda lagünün kuş türü sayısının arttığı, lagünde “Ficedula semitorquata” ve Pasifik incirkuşu “Anthus rubescens” tespit edildiği kayıtlara geçildi.

Lagünde tespit edilerek kayıtlara geçen yeni türler hakkında bilgi veren Altınova Belediyesi Kuş Gözlemcisi Fatih Bülbül, “En son yapılan gözlem çalışmalarında ülkemizde de nadir görülen Alaca sinekkapan ‘Ficedula semitorquata’ ve Pasifik incirkuşu ‘Anthus rubescens’ tespit edilerek kayıtlara geçirilmiştir” dedi.

‘Türkiye’de 496 tür var’

Altınova Belediyesince artışa ilişkin yapılan açıklamada “Bu iki türün gözlenmesinde emeği geçen kuş ve doğa fotoğrafçısı Mustafa Kasapoğlu ile kuş gözlemci ve fotoğrafçısı Ergün Cengiz‘e katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Ülkemizde gözlenen 496 kuş türünün yarısından fazlasının alanımızda görülmesi bölgemizin hassasiyetini bir kez daha ortaya koymuştur” denildi.

Fotoğraf: Erhan Erdoğan – Anadolu Ajansı

Öte yandan Yalova‘nın Altınova ilçesi sınırları içerisinde bulunan, Önemli Kuş Alanı (ÖKA) statüsüne de sahip Hersek Lagünü, doğaseverlerin, kuş gözlemcilerinin, kuş ve doğa fotoğrafçılarının uğrak yeri olmayı sürdürüyor.

Comments

Comments are closed.