Hafta SonuManşet

Her bir çilimi yerim

0

Yüzümü yıkadıktan sonra aynada lekelerimi inceledim. Her yaz lekelerime yeni lekeler katılıyor ve her birini, birbirinden ayırt etmeden, şirinleştirmek için çil demeye gerek duymadan çok seviyorum. Beni ben yapıyorlar ve bir gün kaybolursam annem beni lekelerimden tanıyabilir. Bu yaz sonu itibariyle burnumda, yanaklarımda, kollarımda ve artık sırtımda lekelerim var.

Sonbaharın gelişi bir savaşın bitişi, yaraların sarılışı gibi kadınlar için: Güneşin yıprattığı saçlarınızı güçlendirin, denizin kuruttuğu cildinizi parlatın, kumun kırdığı tırnaklarını yapıştırın. Kozmetik endüstrisinin mevsimselliği alışkın olduğum bir şey. Alışkın olmadığım ise bir eczanenin camında gördüğüm “Yazdan kalma güneş lekelerine son!” reklamı, yanında da yüzünün yarısı lekeli yarısı lekesiz bir kadın suratı. O anda benim yıllarca çok sevdiğim lekelerimin aslında sevilmemesi ve hatta ilaçla savaşılması gereken bir problem olduğunu öğrendim. Daha sabah dostlarım olanlar öğlen düşmanlarımdı artık.

25 çilli

Reçetesiz ve tamamen kozmetik amaçlı satılan bir ürünün eczanelerden reklamı yapılmasının cilt kanseri ve dahi bir sürü dermatolojik hastalıkla bilinçaltında özdeşleşecek olması gibi büyük bir problemi bir kenara koyarsak – nasıl ya?

Küçükken parkta oynadıktan sonra ellerimi yıkayan kuzenimin çamur sanıp kollarımı sabunla kazımaya çalışması hariç hiç lekelerimden kurtulmam gerektiğini hissetmemiştim. Şimdi ise kocaman bir şirket oturmuş ömürüm boyunca hiçbir zaman gocunmadığım, hatta sevip saydığım lekelerime son vermem gerektiğini söylüyor.

Kadın vücudu üzerinde insanların, devletlerin ve şirketlerin hâkimiyet kurma çabalarına aşinayım, yeri geldiğinde okuyoruz ve yazıyoruz ama okuryazarlıkla olmuyormuş. O reklamı görmemle vücuduma dair beğendiğim ve beğenmediğim her şey bir anda tepeme üşüştü; ergenliğimden beri beni takip eden tüm o güvensizlikler ve kilo vermeler ve kilo almalar ve kıl aldırmalar ve saç boyamalar ve makyajlar ve gecelerce ağladığım zamanlar.

Çok zor. Milyarlarca dolarlık reklam bütçeleri ve iletişim faaliyetleri benim vücudumu sevmemem için bilfiil kampanya yapıyor – ve çoğu zaman başarıyor. Bu sefer değil ama. Lekelerimi seviyorum ve silmeyeceğim.

Son iki senenin en hipster gruplarından alt-J 22 Eylül’de yani albüm çıkardı: “This Is All Yours”. Albüm singlelarından biri Every Other Freckle (Her Bir Çil). Şarkının sözleri de pek seksi. Seni ağız dolusu öperim, ciğerlerini çekerim, kedi gibi sevişirim, paketin dibi gibi yalarım diyorlar.

Sekiz kere de her bir çilini istiyorum diyor.

Şarkıya iki tane de klip çekmişler, biri kızlı;

 

Diğeri erkekli;

 

Klipler de çok seksi, koşan çıplak poplar var. Kız popolu olan erkek popolu olanın iki katı kadar izlenmiş. Biraz da bunu düşünelim.

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.