DuyurularManşet

Helen Caldicott ve Joel Kovel İstanbul’da

0
Joel KOvel ve Helen Caldicott

Joel KOvel ve Helen Caldicott

TMMOB tarafından düzenlenen 8. Enerji Sempozyumu devam ediyor. Yarın sempozyumun ABD’den gelen çok önemli iki konuğu olacak: Nükleer karşıtı aktivist ve yazar Helen Caldicott ve ekosoyalist Joel Kovel.

Her iki konuşmacı da sempozyumun son günü olan Cumartesi sabahı konuşacak. Helen Caldicott, 9:30’da başlayacak olan Dünyada ve Türkiye’de Nükleer Enerji başlıklı oturumda söz alacak. Joel Kovel ise 12:15’de başlayacak olan “Ekosoyalist Hareket” başlıklı özel oturumda bir konferans verecek.

ABD’de nükleer karşıtı hareketin en önemli isimlerinden biri olan Dr. Helen Caldicott 1938’de Avustralya’da doğdu. ABD’de çocuk doktorluğu yapan Caldicott, 1979’da yaşanan Three Miles Island kazasından sonra klinik çalışmalarını bırakıp tamamen nükleer karşıtı hareketle ilgilenmeye başladı. “Nükleer Enerji Cevap Değil” başlıklı kitabı 2006’da çıkan Caldicott halen nükleer karşıtı aktivist olarak eylemlere ve konuşmalara katılmaya devam ediyor.

Psikiyatr hekim olan Joel Kovel ise 1936 doğumlu. Psikiyatri, antropoloji, siyaset bilimi ve iletişim gibi alanlarda dersler veren Kovel’in psikanaliz, psikiyatri, siyaset ve ekoloji üzerine yazı ve kitapları var. 2000’de ABD Başkanlığı için Yeşil Parti aday adayı olan Kovel’in Doğanın Düşmanı, Tarih ve Tin ve Arzu Çağı adlı kitapları Türkçe olarak da yayınlandı. Michale Löwy ile birlikte Ekosoyalist Manifesto‘nun yazarlarından olan Joel Kovel ile 2004’te Üç Ekoloji dergisinde yapılan söyleşi buradan okunabilir.

8. Enerji Sempozyumu’nun programını burada bulabilirsiniz.

(Yeşil Gazete)


More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.