İklim KriziDünyaManşetSağlık

Hekimler uyardı: Sidney’in hava kalitesi, tehlikeli seviyeden 11 kat daha kötü hale geldi

0

Kırsal alanlarda çıkan ve bir türlü söndürülemeyen orman yangınları Sidney‘in hava kalitesini düşürdü. Puslu hava, Sidney’in bazı kesimlerinde hava kalitesinin “tehlikeli” seviyeden 11 kat daha kötü hale gelmesine ve yangın alarmını tetikleyebilecek bir durumun ortaya çıkmasına neden oldu.

Sidney’de feribot seferleri iptal edildi ve şehir merkezindeki bazı iş yerleri tahliye edildi.

‘Halk durumu ciddiye almalı’

Avusturya Kraliyet Hekimler Koleji de dahil olmak üzere yirmiden fazla profesyonel sağlık kuruluşu, hükûmeti bu toksik hava kirliliğiyle mücadele çağrısında bulunan ortak bir bildiri yayımladı. Bildiride, ülkenin en büyük şehri olan Sidney’i haftalarca saran yangınların saldığı zehirli dumanlar nedeniyle “halk sağlığının acil bir durumu” ile karşı karşıya kalındığı uyarısı yapıldı.

İklim ve Sağlık İttifakı ise, “Yeni Güney Galler’deki hava kirliliği halk sağlığı acil durumudur” dedi. Yeni Güney Galler (NSW) Sağlık Bakanlığı yetkililerinden Richard Broome da Sydney’deki sisin çok kötü ve hava kalitesinin de oldukça düşük seviyede olduğunu ifade etti. Broome, halka bu hava koşullarını ciddiye almalarını tavsiye etti.

İklim krizinin yarattığı olumsuz hava koşulları yüzünden sayıları ve sıklığı artan yüzlerce orman yangını, Eylül ayından bu yana Avustralya’ya büyük bir zarar verdi.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.