ManşetSivil Toplum

HDP’ye dayanışma mesajları

0

HDP seçim çalışmalarına yönelik ırkçı saldırılara karşı dayanışma mesajları geliyor.

Bugün DİSK, TKP, ÖDP, Halkevleri ayrı ayrı açıklamalar yayınlayarak saldırıları kınadılar ve Hükümeti saldırganlara karşı önlem almaya çağırdılar.

Saldırılara karşı tepki gösterenler arasında iki CHP milletvekili de vardı. CHP İstanbul Millet vekilleri Melda Onur ve Sezgin Tanrıkulu twitter mesajlarında saldırıları kınadılar.

Sezgin Tanrıkulu ‘nun tweet mesajı şöyle: #HDPyeFasistSaldırılaraSonSaldırıları engellemeyen, önlemeyen, kınamayan, sessiz kalan herkes siyasetin normalleşememesinden sorumludur.

ÖDP Eşbaşkanları Bilge Seçkin Çetinkaya ve Alper Taş, HDP’ye yönelik saldırıları kınadı, düşmanlık tohumu ekenlere karşı, HDP ile dayanışma içerisinde olacaklarını bildirdi.

TKP, son günlerde HDP’ye yönelik saldırılar hakkında bir açıklama yayınladı. Açıklamada saldırılarda sivil unsurlarla devlet görevlilerinin işbirliği içerisinde olduğu belirtilerek, TKP’nin tüm HDP’li yurttaşlarla dayanışma içerisinde olduğu ifade edildi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, HDP’ye yönelik saldırıları kınadı, AKP’yi sonu nereye evrileceği kestirilemeyen saldırılara pirim veren politikalar konusunda uyardı. Beko, saldırganların bir önce yakalanarak, saldırı zeminin önüne geçilmesini istedi.

Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy: “Faşizme karşı HDP’li dostlarımızın yanındayız. Bu ülkeyi ırkçılara, faşistlere, hırsızlara ve talancılara bırakmayacağız.”

 

Yeşil Gazete


More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.