ManşetTürkiye

HDP’li vekiller girişin yasaklandığı Cizre’ye yürüyor

0

hdpSavaş tüm hızıyla sürerken bir çok kentte sokağa çıkma yasağı uygulamaları ve bölgeye dışarıdan girişlerin yasaklanması halkın güvenliği konusundaki endişeleri artırıyor.

Cizre’de sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ve çatışmaların yaşanması ardından bölgeye giden HDP heyeti yürüyerek Cizre’ye gidiyor.

Valilik tarafından sokağa çıkma yasağı ilan edilen Şırnak’ın Cizre ilçesinde çatışmaların yaşandığı, bir kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişi de yaralandığı haberleri geliyor. Sağlıklı haberlerin ulaşamadığı Cizre’de telefonların ve internetin kesik olduğu bilgisi geliyor.

Sokağa çıkma yasağı ilan eden Valilik, ilçeye giriş çıkışları da kapatırken, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) bölgeye gönderdiği heyetin de ilçeye girişi engellendi.

Sabah saatlerinde HDP heyeti ile askerler arasında yaşanan tartışma sonrası heyet üyelerinden HDP Diyarbakır milletvekilleri Sibel Yiğitalp, Nursel Aydoğan, Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, Şırnak Milletvekili Aycan İrmez ve Cizre Belediye Eş Başkanı Leyla Birlik ile birlikte Antep Milletvekili Mahmut Toğrul’unda aralarında bulunduğu çok sayıda kişi askerlerin kurduğu engeli aşarak Cizre’ye doğru yürüyüşe geçti.

Öte yandan HDP, 11 Eylül’deki Meclis Grup Toplantısı’nı Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde yapacağını duyurdu.

Kaynak: imctv.com.tr

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.