TürkiyeManşet

HDP’den Herkes için Adalet kampanyası

0
Fotoğraf: hdp.org

Halkların Demokratik Partisi (HDP) dün Ankara‘da haziran ayına kadar sürecek “Herkes için Adalet” kampanyasını başlattığını duyurdu.

Kampanyayla ilgili hazırlanan deklarasyon, düzenlenen basın açıklamasıyla HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar tarafından açıklandı.

Deklarasyonda Türkiye’nin en büyük ve öncelikli sorunun adaletsizlik olduğu belirtildi ve “Tarihte bugünkü gibi yalanın, gaddarlığın, riyakarlığın geçer akçe olduğu, adaletin, vicdanın ve ahlakın yok sayıldığı dönemler çok enderdir” ifadeleri kullanıldı.

Kampanyanın düzenlendiği etkinliğe çeşitli sendikaların temsilcileri, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler, sivil toplum örgütleri ve sanatçılar da katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi eleştirildi

Açıklanan deklarasyonda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi eleştirilirken şu ifadelere yer verildi:

Türkiye’de uzun süredir yaşanan ekonomik, sosyal ve siyasal kriz, bir adaletsizlik ve eşitsizlik rejimi olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yaşamın tüm alanlarına sirayet etmektedir. İktidarın düşmanlaştırıcı dili, ne yazık ki, toplumun temel harcı olan insani değerleri bir bir aşındırmakta, toplumu ahlaki bir yozlaşma girdabına sürüklemekte, toplumsal çözülmeyi dayatmaktadır. Bu krizlerin her birinin ayrı ayrı sonuçları olsa da, hepsinin toplamda ürettiği ve giderek çığ gibi büyüyen ortak bir sonuç vardır: Adaletsizlik.”

Deklarasyonda ekonomi, siyaset, yargı, etnisite, cezaevleri, gençlik, toplumsal cinsiyet, sağlık, eğitim ve iklim gibi konularda yaşanan adaletsizliğe dikkat çekildi ve mücadele çağrısı yapıldı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.