ManşetTürkiye

HDP’den ‘Hazinemiz halkımız’ bağış kampanyası

0

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hazine yardımı hesabına bloke konulmasının ve partiye dönük kapatma davasıyla ilgili “seçim sonrasına ertelensin” taleplerinin Anayasa Mahkemesi tarafından reddedilmesinin ardından “Hazinemiz halkımız” adıyla bağış kampanyası başlattı.

HDP genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen parti sözcüsü Ebru Günay, Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuruların reddedildiğine değindi, Hazine yardımı yapılan hesaplarına bloke konulmasına karşı kampanyayı başlatıldığını duyurdu.

‘Halkın talebi üzerine başlatıyoruz’

Söz konusu kararla anayasal bir hak olan Hazine yardımının bloke edilerek HDP’nin seçim çalışması yürütemez hale getirilmek istendiğini belirten Günay, “Bugün, ‘Hazinemiz halkımız’ kampanyasını halkımızın yoğun destek ve dayanışma talepleri üzerine başlatıyoruz. Halkımızın gücü ve dayanışmasıyla tarihimizin en görkemli seçim kampanyasını yürüteceğiz” dedi.

Kampanyayı eş genel başkanlar ve milletvekillerinin bağışlarıyla başlattıklarını ifade eden Günay, ardından örgütlü bulundukları bütün il ve ilçelerde yaygınlaştıracaklarını söyledi:

Amacımız üç dört ay boyunca sürdüreceğimiz bu kampanya boyunca en az altı milyon seçmenimize ulaşmaktadır. İlçe ilçe köy köy bu çalışmaları yaygınlaştıracağız. 1 Şubat ile 21 Mart arası üç milyon kişiye, 21 Mart’tan seçimlere kadar da en az bir üç milyon kişiye daha ulaşmayı amaçlıyoruz.

‣ AYM karar verdi: HDP’nin hazine yardımına bloke koyuldu

Bloke sürecinde neler oldu?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP’nin temelli kapatılması istemli davada, “terör örgütü ile organik bağının devam ettiği, Hazine kaynaklarının terör örgütüne aktarıldığı” gerekçesiyle partinin Hazine yardımı bulunan hesaplarına bloke konulmasını istemişti.

Şahin’in bu istemini görüşen Yüksek Mahkeme davanın bu aşamasında, partinin Hazine yardımı bulunan hesaplarına bloke konulması talebini kabul ederek HDP’nin hazine yardımı hesabına geçici olarak bloke konulmasına karar vermişti.

Anayasa Mahkemesi (AYM) HDP’nin kapatılması istemli davada Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının partinin Hazine yardımı bulunan hesaplarına tedbiren bloke konulması talebini yedi üyeye karşı sekiz üyenin oy çokluğuyla kabul etmişti.

Yüksek mahkeme HDP’ye savunma için bir ay süre verdi. Bir ayın ardından geçici bloke kararı tekrar değerlendirilecek.

Mevzuata göre HDP’ye bu sene 179 milyonu 10 Ocak’a kadar olmak üzere 539 milyon TL Hazine yardımı yapılacaktı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.