ManşetTürkiye

HDP’den açıklama, “30 Mayıs’ta Kazlıçeşme’deyiz”

0

HDP’nin 30 Mayıs’ta Kazlıçeşme’de yapacağı mitinge İstanbul Valiliği tarafından izin verilmediği haberleri üzerine HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabı üzerinden sorunun çözüldüğünü ve mitingin yapılacağını açıkladı.

23

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından ”İstanbul Kazlıçeşme’de 30 Mayıs’ta yapacağımız mitinge dair sorun çözüldü. Aynı gün saat 15:00’da Kazlıçeşme’de olacağız” diye yazdı.

24

HDP İstanbul İl Teşkilatından açıklama

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu, hukuken ve pratik olarak bir sorun olmadığını belirterek, Cumartesi günü Kazlıçeşme’de miting yapacaklarını söyledi. Beyoğlu’ndaki HDP İl Binasında yapılan basın açıklamasına İstanbul il eş başkanları Cesim Soylu, Ayşe Erdem ve yöneticiler Suat Çorlu ve Sema Anıl katıldı.

Açıklamayı yapan Cesim Soylu, seçim süreci boyunca bütün olanaksızlıklara ve engellemelere rağmen demokratik bir seçim kampanyası yürüttüklerini belirtti. Soylu, “Mitingimiz iptal edilmemiştir. 30 Mayıs günü bizler Kazlıçeşme’de mitingimizi en görkemli şekilde yapacağız. Valiliğin değerlendirmesi daha çok kendi planladıkları Yenikapı’daki mitingle ilgili değerlendirmelerdir. Dolayısıyla bizim mitingimizin yapılmayacağı yönünde herhangi bir değerlendirme değildir. Biz görüşmemizi de, planlamamızı da yaptık, 30 Mayıs günü saat 15.00’da tüm kitlemiz Kazlıçeşme Meydanı’nda toplanmış olacak. Biz en görkemli şekilde, bu seçim çalışmalarına yakışır şekilde mitingimizi yapacağız. Halkımıza çağrımızdır; bütün halkımız, bütün duyarlılığıyla, bütün renkleriyle, bütün coşkusuyla orada olacaktır” dedi.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.