ManşetTürkiye

HDP ‘siyasi darbeye’ karşı Edirne ve Hakkâri’den Ankara’ya yürüyecek

0

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari milletvekili Leyla Güven ile Diyarbakır milletvekili Musa Farisoğulları’nın milletvekilliklerinin düşürülmesi sonrasında tutuklanmasının üzerine Edirne ve Hakkari’den Ankara’ya yürüme kararı aldıklarını duyurdu.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar yaptığı açıklamada yürüyüşe milletvekilleri, belediye meclis üyeleri belediye eş başkanları ve il yöneticilerinin katılacağını belirtti. Yürüyüş 15 Haziran’da başlayıp 20 Haziran’da sonlanacak.

Buluşma noktası Ankara

Sancar, seçilen yürüyüş güzergahlarından birinin Edirne olmasının sebebinin eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde bulunduğu il olmasından kaynaklandığını söyledi. Hakkari ise Leyla Güven’in milletvekili olarak seçildiği il.

Ülkenin iki ucundan başlatılacak yürüyüşte HDP’liler şehir merkezlerinde halk ile buluşarak karayollarını ise otobüs ile geçerek tamamlayacak. İki ekip en son nokta olarak Ankara’da bir araya gelecek.

Sancar: Siyasi darbe

Sancar, Diyarbakır’da Demokratik Toplum Kongresi ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada “Sevgili arkadaşlarımız Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın milletvekillikleri düşürüldü, haksız ve hukuksuz bir şekilde temsiliyetleri ellerinden alındı. Ayrıca, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun da milletvekilliği düşürüldü. Bu işlemler halkın iradesini yok sayma anlamına geliyor” dedi.

Bu işlemlerin siyasi bir darbe operasyonu olduğunu belirten Sancar, “Darbeler sadece tank ve toplarla yapılmaz. Darbeler, yargı eliyle, iktidarın baskı yöntemleriyle de gerçekleşir. Bunlara siyasi darbe diyoruz. Bütün darbeciler ister tankla topla yönetime el koysunlar ister diğer yöntemleri kullansınlar, önce halkın iradesine yönelirler, halkın iradesini yok sayacak eylemler, işlemler yaparlar” ifadelerini kullandı.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.