ManşetTürkiye

HDP milletvekili Beştaş: Bu eylemi yapan aileler değil polistir

0

Ankara‘daki HDP Genel Merkezi binası önünde dün yaşanan  ‘siyah çelenk’ gerginliğine dair Diyarbakır‘da açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, ‘siyah çelenk’ bırakma eyleminin arkasında İçişleri Bakanı‘nın olduğunu söyleyerek “Bu eylemi yapan aileler değil polistir” dedi.

Dün üç asker alesi, HDP binası önüne”Evlatlarımızı HDP’den itiyoruz” yazılı bir çelenk bırakmak istemiş, vekillerin itirazı üzerine polis saldırısı başlamış ve sekiz kişi gözaltına alınmıştı. Polis olduğu iddia edilen biri, HDP Batman milletvekili Ayşe Acar Başaran‘ı “Kes sesini, seni çivilerim” sözleriyle tehdit etmişti.

İlgili haber: HDP Genel Merkezi önünde ‘çelenk’ gerginliği: Provokasyona asla müsaade etmeyeceğiz

Danış Beştaş, olayı, “HDP, toplumsal muhalefet ya da siyasal muhalefetin farklı kesimleri Türkiye’de bir toplantı ve gösteri yapmak istediklerinde karşısına binlerce kolluk gücü ve engelleme çıkar, darp, işkence yapılır ama bugün genel merkezimizin önüne iki aileyi, iki kişiyi polisler getirerek eylem yaptırmak istediler” sözleriyle değerlendirdi.

Organize bir saldırı

Olayın “konsepti daha önce çokça düşünülmüş, tartışılmış, planlanmış, organize bir saldırı” olduğunu ifade eden Danış Beştaş, “Hiç kimse tesadüfen, öylesine bir iki tane ailenin kendi kararıyla HDP Genel Merkezi önüne gittiğini düşünmesin. Bu eylemi, bu açıklamayı, bu saldırıyı yapan aileler değil polistir. Polis de emri İçişleri Bakanlığı‘ndan almıştır. İçişleri Bakanı valisine, oradan emniyet müdürüne, oradaki seçilen kolluk görevlilerine vermiştir” diye konuştu.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da, yayımladığı bir videoda ‘siyah çelenkin’ polisler tarafından korunduğunu göstererek, “İlginç ve saçma durumu görüyorsunuz. Polis arabaları bekliyor, binaya insanların girişi engelleniyor. Siyasi faaliyetimizin engellendiği apaçık ortada” dedi.

Sol-sosyalist altı parti ve demokratik örgüt, “Provokasyona geçit yok! HDP yalnız değildir” başlıklı bir açıklamayla HDP’ye destek verdi. Türkiye İşçi Partisi (TİP), Halkevleri, Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Toplumsal Özgürlü Partisi (TÖP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve HDP’nin ortak imzasıyla yayımlanan metinde şu ifadelere yer verildi:

“Kirli bir oyun oynamaya çalışan iktidarı uyarıyoruz! Gözaltına alınan HDP üye, yönetici ve avukatları derhal serbest bırakılsın. HDP Genel Merkezi önündeki polis ablukası derhal kaldırılsın. Batman Mv. Ayşe Acar Başaran’ı tehdit eden kişi hakkında derhal soruşturma ve yargılama başlatılsın. Kahrolsun faşizm!”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, milletvekili Başaran‘a yönelik polis tehdidinin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Bu yaşananlar demokrasiye, demokratik siyasete inancı sarsmaktan başka işe yaramaz. Bunun kimseye faydası yoktur, ülkeye hiç faydası yoktur” dedi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.