ManşetTürkiye

HDP İzmir binasına yapılan saldırıya karşı eylem çağrısı

0

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, HDP İzmir binasına yapılan ve parti çalışanı Deniz Poyraz‘ın ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıya karşı eylem çağrısında bulundu.

Taksim Şişhane Meydanı‘nda saat 16.00’da gerçekleştirilecek basın açıklamasına tüm halk davet edildi.

Açıklamada “İzmir il binamıza yapılan saldırı sonucu Deniz Poyraz yoldaşımızın katliamını kınamak için bir araya geliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Güvenpark’a eylem çağrısı

HDP Ankara İl Örgütü ise saat 18.30’da Güvenpark‘ta bir araya gelme çağrısı yaptı.  Yapılan açıklamada “İzmir HDP il binamıza yapılan katliamı protesto etmek amacıyla tüm halkımızı, Demokratik Kitle Örgütlerini, siyasi partileri ve kurumlarımı saat 18.30’da Güven Parkta yapacağımız basın açıklamasına davet ediyoruz. Faşizme Karşı Omuz Omuza” ifadeleri kullanıldı.

İzmir’deki vatandaşlar ise HDP’nin Konak’ta bulunan ve saldırının gerçekleştiği parti binası önünde bir araya geliyor.

Parti tarafından yapılan açıklamada “İzmir’deki provokasyon ve alçakça saldırıya karşı HDP’liler Konak’ta bulunan il binamızda toplanıyor. Her saldırı korkak saldırganları küçültürken, partimize sahiplenmeyi arttıracaktır” denildi.

Neler yaşandı?

Söz konusu saldırı bugün 11.05 sularında gerçekleşti. İçeri giren 27 yaşındaki kişinin üç el ateş açtığı, camları kırıp binayı yakmaya çalıştığı bildirildi.

Olay sırasında parti çalışanı Deniz Poyraz öldürüldü, saldırgan O.G. ise gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şubesi’nde gözaltında tutulan şüpheli,  ilk ifadesinde “Kimse ile bir bağlantım yok. PKK’dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim” dedi.

HDP Genel Merkezi’nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise “İktidar hedef gösterdi, İzmir İl Örgütü çalışanı yoldaşımız Deniz Poyraz silahlı saldırgan tarafından katledildi” denilerek saldırının arkasında hükümetin ayrımlaştırıcı söylemleri olduğu öne sürüldü.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.