ManşetTürkiye

 HDP Heyeti Hatay’dan ‘her yerdeyiz’ dedi

0

Haber: Burcu Özkaya Günaydın

Halkların Demokratik Partisi, (HDP) “Her Yerdeyiz” kampanyasının Çukurova buluşmalarının son gününü Hatay’da yaptı. Samandağ’da başlayan etkinlikler, Defne ve Erzin ilçelerinde devam etti.

Ekonomik krizden şikayetlerini dile getiren halk, HDP-CHP seçim ittifakı ve son süreçte konuşulan “HDP-AKP anlaştı” iddialarını da heyettekilere sordu.

Heyet, halkla bir araya geldi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, milletvekili Tülay Hatimoğulları, Fatma Kurtulan, Kemal Peköz, MYK ve PM üyeleri, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) yöneticileri ile çok sayıda kişinin katımından oluşan heyet Hatay’ın Samandağ ilçesinde halkla bir araya geldi. “HDP’liyiz Her Yerdeyiz” kampanyası kapsamında Çukurova’daki program Samandağ Muhtarlar Derneği’ni ziyaretle başladı, esnaf ziyaretleri ile devam etti.

‘Tüm sorunların nedeni tekçi anlayış’

Ziyarette konuşan Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, muhtarların yerel yönetimindeki önemine değinerek, “Şu anda yaşanan tüm sorunların sebebi AKP ve MHP iktidarının tekçi anlayışıdır” dedi. Muhtarlar ise sorunlarını dile getirdi. Heyet daha sonra ilçe merkezinde esnafı ziyaret etti. Ekonomik krize değinen esnaflar, “Her şey ortada ne diyelim” dedi.

‘HDP’nin yolu üçüncü yoldur’

Esnaf ziyaretinin ardından Abdullah Cömert Parkı‘nda yerel halkın soruları yanıtlandı.

CHP’li olduğunu söyleyen bir kişi “Yerel seçimlerde HDP desteği çok önemliydi. CHP bu başarısını HDP’ye borçlu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de birlik olunacak mı?” sorusuna Meral Danış Beştaş şöyle yanıt verdi:

Sürekli Kürtler AKP’ye oy veriyor deniliyor. En çok oyu Türklerden alıyorlar o niye görülmüyor. HDP’nin yolu üçüncü yoldur. Kimseyle anlaştığı yok. Fakat muhalefet de daha cesur olmalı. HDP ile ittifak yaptın mı denildiğinde sanane demeliler.”

Halk buluşmasının ardından Samandağ Sanayi Sitesi ziyaret edildi, ardından da Defne ilçesinde Defne Evi’nde STK, siyasi parti, Meslek odaları temsilcileri ile buluşuldu. Heyetin son durağı ise Erzin ilçesi oldu. Erzin’de partililer ve halkın katılımıyla bir halk toplantısı yapıldı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.