DünyaManşet

HBO, köleliği hoş gösterdiği için Rüzgar Gibi Geçti’yi listesinden çıkardı

0

George Floyd‘un ırkçı polis şiddeti sonucun öldürülmesinin ardından ABD ve İngiltere kolonyal mirasıyla yüzleşedursun, Lodra’da yerinden kaldırılan sömürgeci heykelleri gibi filmler de öfkeden payına düşeni aldı. Son olarak tüm zamanların en çok gişe yapmış filmi ABD yapımı Rüzgar Gibi Geçti, internet üzerinden yayın yapan HBO Max‘ın listesinden çıkarıldı. 

HBO Max’ın sözcüsü kararlarıyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

Film kendi döneminin ürünü ve maalesef o dönemde ABD toplumunda yaygın olan etnik ve ırksal önyargılardan bazılarını yansıtıyor. Bu ırkçı tasvirler o zaman da yanlıştı, şimdi de yanlış. Dolayısıyla filmi platformda tutmanın ve bazı ifadeleri kınamamanın sorumsuzca olacağını düşündük.”

Filmde, köle-sahip ilişkisi olumlu biçimde sunuluyor.

Trump özlemle anmıştı

ABD’de yaptığı açıklamalarla ırkçılığı tırmandırdığı ve ırkçılık karşıtı gösterilerin daha fazla yayılmasını sağladığı söylenen Başkan Donald Trump, geçen şubatta Parazit filminin Oscar almasını üzüntüyle karşılamış ve “Rüzgar Gibi Geçti tarzı bir film” aradığını söylemişti.

Aynı isimli romandan uyarlanan Rüzgar Gibi Geçti, gösterime girdiği 1939 yılının ardından tüm dallarda Oscar ödülü almıştı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.