Hayvan HaklarıManşetYerel

[Hayvan hakları yasası nerede?] Koruma altındaki yedi yaban keçisi ölü bulundu

0

Tunceli‘nin Mazgirt İlçesi‘ndeki Yukarı Oyumca Köyü‘nde koruma altında olan yedi yaban keçisi bölge sakinleri tarafından ölü bulundu.

Yedi yaban keçisinin ölü bulunması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Tunceli Şube Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri tarafından yaban keçilerinden alınan numuneler, Elazığ Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Laboratuvarı‘na gönderildi. Laboratuvardaki incelemeler hala devam ediyor.

‘Böyle bir şeyi yeni görüyorum’

Yukarı Oyumca Köyü Muhtarı Hüseyin Doğan, yaptığı açıklamada yabancı keçisi ölümleriyle ilk defa karşılaştıklarını belirtti:

Ayıların, kurtların ve köpeklerin onları yediklerini de bilemiyoruz. Koca arazi ve bu arazide dolaşma şansımız yok. Bölgede 50 metre arayla 3 ölü yaban keçisi gördük. Ben, bu yaşıma kadar böyle bir şeyi yeni görüyorum.”

Tunceli Kültürel ve Doğal Mirası Koruma Girişimi Sözcüsü Avukat Barış Yıldırım ise yaban keçisi ölümlerini, köylülerin kendilerine haber vermesi üzerine DKMP 15. Bölge Müdürlüğü‘ne bildirdiklerini kaydetti.

Geçen ay da sekiz yaban keçisi ölü bulunmuştu

Mazgirt İlçesi Yukarı Çanakçı Köyü‘nde de geçtiğimiz ay sekiz yaban keçisi ölü bulunmuştu.

DKMP Tunceli Şube Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucu, buradaki keçi ölümlerinin “sphingomonas paucimobilis” bakterisinden kaynaklandığı açıklanmıştı.

You may also like

Comments

Comments are closed.