[Hayvan hakları yasası nerede?] Diyarbakır’da bakıma muhtaç 400 hayvan sokağa atıldı

Diyarbakır Barosu Hayvan Hakları İzleme Merkezi hayvanların ölüme terk edilmesine ilişkin yasal başvuruları yaptığını duyurdu.

Diyarbakır Barosu Hayvan Hakları İzleme Merkezi, Diyarbakır Belediyesi bünyesindeki Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde koruma altındaki çok sayıda bakıma muhtaç hayvanın sokağa salındığını ve ölüme terk edildiğini duyurdu.

Ölüme terk edilen hayvanlar için harekete geçen Diyarbakır Barosu, olaya ilişkin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

‘Yaklaşık 400 hayvan sokağa salındı’

Yapılan açıklamada “Toplantıda yaklaşık 15 ampüte hayvan dışında geri kalan, sayısı 300-400 arası olduğu tahmin edilen bakıma muhtaç hayvanların Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yenilenecek olması gerekçesiyle dışarı salındığı bilgisi teyit edilmiştir” denildi.

‘Sözlerini tutmadılar’

Belediye ile yapılan görüşmede salınan hayvanların derhal geri toplanacağı sözü aldıklarını belirten Baro, ‘Bu söz tutulmamış, paylaşılan vahim görüntülerden de anlaşılacağı üzere hayvanların bir kısmı ölmüş, kalanlar ise ölümle pençeleşmektedir. Bu olay en ağır hayvan hakkı ihlalidir’ dedi.

Açıklamada “Merkezimiz ve HAYTAP dahil tüm hayvan hakkı savunucuları hayvan hakları alanında yapılan olumlu eylemleri desteklemekle beraber her kim olursa olsun hayvan hakkı ihlallerinin karşısında durmaktadır; bu bağlamda sorumlular hakkında bir an önce işlem başlatılması talebimizi net bir şekilde ortaya koyuyoruz” ifadeleri yer aldı.

Belediye şikayet edildi

Hayvanları korumakla görevli kamu görevlileri tarafından gerçekleştirilen vahim eyleme dair tüm yasal girişimlerde bulunulduğunu belirten Merkez, “Ayrıca özet niteliğinde CİMER başvuru formunu ise duyarlı herkese sunuyoruz” dedi.

Belediye’ye yönelik şikayet oluşturmak için hazırlanan CİMER başvuru formunun örneğine bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR