İklim KriziManşet

Haylaz çocuk geliyor!

0

Tüm dünya sellerden kuraklıklara aşırı iklim olaylarıyla sarsılırken bir kötü haber de Japonya Meteoroloji Ajansı’ndan geldi. Ajans, Salı günü yaptığı açıklamada altı aylık tahminlerini değiştirerek ‘El Nino’ (haylaz çocuk) olarak bilinen iklim olayının bu yaz ortaya çıkabileceğini belirtti.

Öte yandan, son günlerde etkisini iyice artıran aşırı iklim olaylarının iklim değişikliği ile bağlantılı olabileceğini söyleyen tahmin ve çalışmaların sayısı artıyor. ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) geçtiğimiz yılın ABD’de kayıt tutulmasına başlanan 1895 yılından beri görülen en sıcak yıl olduğunu açıkladı. İngiltere Meteoroloji Ajansı yetkilileri ise buzulların erimesi ve atmosferdeki nem oranının artması gibi etkenlerin mevcut aşırı iklim olayları ile bağlantılı olabileceğini belirtiyorlar.

Benzer şekilde, wunderground.com sitesinden meteorolog Dr. Jeff Masters, Rusya ve Türkiye’de 200’e yakın insanın hayatını kaybetmesine yol açan sellere Karadenizin sıcaklığının mevsim normallerinin yaklaşık iki derece üzerinde seyretmesinin yol açmış olabileceğini iddia ediyor.

 

(Yeşil Gazete, Guardian, Reuters, motherjones.com, wunderground.com)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.