ManşetTürkiye

‘Hayır’ diyeceğini açıklayan HDP’ye ülke çapında operasyon: 5 günde 518 gözaltı

0

Referandum öncesinde başlayan HDP ve bileşenlerine yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Son 5 günde gerçekleşen operasyonlarda yüzlerce kişi gözaltına alındı.

16 Nisan’da gerçekleşecek referandum öncesinde ülke genelinde ‘hayır’ diyeceğini açıklayan ve kampanya çalışmalarına başlayan HDP ve bileşenlerine dönük operasyonlar devam ediyor. Sadece son 5 günde ülke genelinde gerçekleşen ve bugün itibariyle devam eden operasyonlarda yüzlerce HDP’li gözaltına alındı ve tutuklandı.

HDP yöneticilerinden alınan bilgilere göre il il gözaltına alınan ve tutuklananların sayısı ve isimleri şu şekilde. Gözaltı sayılarında yer yer farklılıklar gözlemlenebileceği de aktarılan bilgiler arasında.

İstanbul’da 70 gözaltı, 34 kişi için arama kararı

TEM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen ev baskınlarında çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Hükümete yakın medya tarafından servis edilen haberlerde 70 kişinin gözaltına alındığı 34 kişi içinde yakalama kararı bulunduğu belirtildi. Alibeyköy’de polis Deniz Erden (40) isimli yurttaş polis tarafından ayağından vuruldu.

İzmir’de 35 gözaltı

İzmir’in Menemen, Menderes, Urla, Bayındır ve Torbalı ilçeleri ile kent merkezinde sabah saatlerinde 50 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi.

Gözaltına alınanlardan isimleri netleşenler şunlar:

SYKP il yöneticisi Furkan Ege, HDP Torbalı ilçe Eşbaşkanı Gülcan Kızıldağ, TJA aktivisti Maile Arıç, SDGF MYK üyesi Gözde Sivaslıoğlu, HDP üyeleri, Kamuran Çakırca, Hüsnü Koyuncu, Suphi Kahraman, Veysel Güven, Deniz Gül, Necmettin Ertaş, Ramazan Ceylan, Hüseyin Ünsal, İlyas Aras, Halit Polat, İhsan İpekli, Mehmet Kodaman.

Gözaltına alınanlar sağlık kontrollünden geçirildikten sonra İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Bursa’da operasyon: 38 gözaltı

Sabah saatlerinde Bursa’da gerçekleşen polis operasyonunda 38 kişi evleri basılarak gözaltına alındı. SYKP Bursa İl Eşbaşkanı Ayhan Genç’in de evinin basıldığı öğrenildi.

Adana’da çok sayıda gözaltı

Adana’da da sabah saatlerinde eş zamanlı ev baskınları yapıldı. Evlerde yapılan aramaların ardından HDP Adana İl Eşbaşkanı Hüseyin Beyaz ve HDP Seyhan İlçe Eşbaşkanı Suzan Kılıç’ın da olduğu çok sayıda HDP’li gözaltına alındı.

Gözaltına alınan HDP’liler, Adli Tıp Kurumu’nda sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.

Antep’te operasyon

Gözaltı operasyonlarının bir diğer adresi olan Antep’te de ilçelerde sabaha karşı eş zamanlı operasyon yapıldı. HDP yöneticilerinin evlerinde yapılan aramaların ardından aralarında HDP eski İl Eşbaşkanı Atiye Okay ile parti üyeleri Abudurahman Kartal, Diyar Kazak, Ahmet Satilmiş, Talat Yilmazsoy ve Eyup Şahman gözaltına alındı.

Gözaltı gerekçesi hakkında bilgi edinilmezken, gözaltı sayısının daha fazla olduğu belirtildi.

Van’da 11 kişi gözaltına alındı

Bu sabah Van’ın merkez İpekyolu ile Tuşba İlçesi’ndeki birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi ve ‘PKK adına faaliyet yürüttükleri’ suçlamasıyla 11 kişi gözaltına alındı.

Malatya’da HDP ve DBP üyelerine ev baskını

Malatya’da sabah saatlerinde eş zamanlı olarak yapılan operasyonla DBP il yöneticisi Beyaz Adıyaman, HDP il yöneticileri Behçet Tunç, HDP Akçadağ ilçe yöneticisi Süleyman Aktaş ile HDP üyeleri Suna Gedik, Besime Cebe ve Hayri İnan’ın da aralarında bulunduğu 22 kişi evlerinde arama yapılarak göz altına alıntı. Gözaltına alınanlar Malatya Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Bingöl’de 14 gözaltı

Bingöl ve ilçelerinde sabah saatlerinde eşzamanlı yapılan operasyonlarda 14 kişi gözaltına alındı. Ev aramalarının ardından haklarında gözaltı kararı bulunan DBP PM Üyesi Adnan Sarı, Bingöl Belediyesi DBP’li Encümeni Cihat Yıldırım, İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya, DBP eski İl Başkanı Niyazi Azak, HDP milletvekili adayı Hilal Çakabay, DBP’li İlhan Çakabay, Özkan Kılıç, Orhan Kemali Erboğa, Edip Kaynar ile Selim Baluken gözaltına alındı.

Dersim’de 3 gözaltı

Dersim’de yapılan ev baskınlarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il eski eşbaşkanı Gülseven Yıldız, eski yöneticisi Necla Kılıç gözaltına alınırken, Nazimiye ilçesinde ise DBP’li encümen Selvi Güneri sabah saatlerinde yapılan baskınlarla gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Siirt’te çok sayıda gözaltı

Siirt merkezde de sabah saatlerinde eş zamanlı ev baskınları düzenlendi. Baskınlarda KURDÎ-DER Şube Başkanı Eyüp Ongur, KURDÎ-DER Yöneticisi Vedat Nas, DİSK Genel İş Temsilcisi Halit Kaçar, MKM çalışanı Abdullah Yorulmaz, DBP Kurtalan İlçe Yöneticisi Ali İhsan Eviz, HDP Kurtalan eski İlçe Yöneticisi Zübeyir Yoltay, HDP Kurtalan eski İlçe Yöneticisi Nadire Uçar, HDP Kurtalan İlçe Eşbaşkanı Esmer Baran ile Uğur Eren, Şükrü Bark ve Halil Timurtaş isimli yurttaşlar.

Hakkari’de 5 kişi gözaltına alındı

Hakkari’de de sabah saatlerinde eş zamanlı ev baskınları yapıldı. Yapılan aramaları ardından HDP İl Eşbaşkanı Sefer Berk, DBP eski PM Üyesi Mehmet Sıddık Akış, Belediye eski Başkan Yardımcısı Mikail Erdal, Arafat Özek ve Sevda Gündüz gözaltına alındı.

Mersin’de çok sayıda gözaltı

Mersin’de sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Aralarında HDP’liler ile kayyum atanan Akdeniz Belediye çalışanlarının yanı sıra mahalle muhtarlarının da olduğu öğrenilirken, 2 Şubat’tan bu yana gözaltına alınanların sayısının 60’ın üzerine çıktığı belirtiliyor. Edinilen bilgilere göre gözaltına alınanlara “KCK faaliyetlerinde bulunma” suçlaması yöneltilirken, gözaltına alınanlar arasında Akdeniz Belediyesi çalışanı Uğur Deniz ve kardeşi Maşallah Deniz’in ismi öğrenildi.

Antalya sosyal medya operasyonu

Antalya’da da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilen 12 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Kocaeli ve Edirne’de gözaltı

Kocaeli’de sabah saatlerinde evlere yapılan baskınlarda kent merkezinde 2, Dilovası’dan ise 7 HDP’li gözaltına alındı.

Edirne’de ise 1 kişi gözaltına alındı.

Urfa ‘da 28 gözaltı

Urfa’da da aynı gerekçe ile kent merkezi ve ilçelerinde yapılan operasyonlarda 28 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şöyle: Mehmet Toprak, Serdar Fırathan, İbrahim Halil Şeker, İslim Demir, Behçet Öcalan, Hasan Demir. Viranşehir ilçesinden Emine Çetiner, Aziz İnan ve Mehmet Nezir Vural.

Diyarbakır’da 16 gözaltı

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde sabah erken saatlerde Kazancılar (Heciya Kurda) köyüne düzenlenen ev baskınlarında 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında DBP eski yöneticilerinin de bulunduğu öğrenildi. Gözaltı gerekçesi bilinmeyen 16 kişi, İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Batman’da DBP yöneticisi gözaltına alındı

Batman’da ise, DBP İl Yöneticisi Ramazan Acet, sabah saatlerinde evine yapılan baskında gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor.

 

(Siyasi Haber.org)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.