Kültür-SanatManşet

Haydi bebeler, festivale!

0

Bebekler ve Çocuklar İçin Uluslararası Sanat Festivali Atta Festival, 18 Kasım günü başladı. Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen festival 8 Aralık’ta sona erecek.

Festivalde, danstan tiyatroya, atölyelerden performanslara kadar farklı disiplinlerden etkinlikler yer alıyor. Etkinliklerin bebekler ve çocuklara özel olarak hazırlandığı festivalde; 0-3 yaş bebekler için klasik müzik konseri, dijital çağın çocuk tiyatrosuna taşındığı “Ann-Droid” gibi öncü ve benzersiz performanslar ile ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte katılabileceği çeşitli atölye ve performanslar bulunuyor.

Çocukların kültür – sanata erişim ve aileleri ile birlikte kaliteli zaman geçirme haklarından yola çıkan festivale bu yıl Fransa, İsveç, Hollanda, İsrail, Macaristan, İskoçya, Letonya, Polonya, Azerbaycan ve Türkiye’den pek çok sanatçı katılıyor.

Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin 30. yıl dönümünde gerçekleştirilen Atta Festival’e bu yıl Akbank Sanat, Caddebostan Kültür Merkezi, Çıplak Ayaklar Dans Stüdyosu, Das Das, Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi, Hisar Okulları Kültür Merkezi, İstanbul Fransız Kültür Merkezi, Kadıköy Theatron Yeldeğirmeni, Mustafa Saffet Kültür Merkezi Yapı Kredi Kültür Sanat gibi şehrin iki yakasından pek çok mekan ev sahipliği yapıyor. İlk kez bir açık hava etkinliğine imza atacak Atta Festival’de Maçka Sanat Parkı ve Validebağ Korusu’ndaki etkinlikler de yer alıyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.