TürkiyeDoğaManşet

Hatay’daki orman yangıyla ilgili gözaltına alınan iki kişi tutuklandı

0
Hatay’da 9 Ekim’de başlayan ve ancak iki gün sonra kontrol altına alınabilen orman yangının failleri olarak gözaltına alınan iki şüpheli tutuklandı.
 
Belen ilçesine bağlı Sarımazı Mahallesi‘nde, 9 Ekim Cuma günü başlayan orman yangını, şiddetli rüzgarın da etkisiyle İskenderun ve Arsuz ilçelerinde yerleşim yerlerindeki konutlara da sıçradı. İki gün boyunca havadan ve karadan müdahale edilen, orman ve itfaiye ekiplerine vatandaşların da destek verdiği yangın, ancak cumartesi günü akşam saatlerinde kontrol altına alınabildi.
 
Sekiz ayrı yerde başladığı ifade edilen yangınla birlikte gözaltına alınan iki şüphelinin sorgusu tamamlandı. Adliyeye sevk edilen iki şüpheli, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Pakdemirli: Yanan yerler ağaçlandırılacak

En büyük tesellisinin can kaybı yaşanmaması olduğunu dile getiren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de yanan alanların tamamının yeniden ağaçlandırılacağını söyledi. Pakdemirli, “Yanan orman alanları Anayasa’mızın 169’uncu maddesi gereği yeniden ağaçlandırılmak zorunda ve Anayasal koruma altındadır. Hatay’da 2020 yılında yanan alanlarda bir yıl içerisinde yaklaşık 5 milyon fidanın toprakla buluşturulması sağlanacaktır” dedi.
 

Ne olmuştu?

Belen ilçesine bağlı Sarımazı Mahallesi’nde cuma günü saat 10.30 sıralarında başlayan orman yangını şiddetli rüzgarın da etkisiyle İskenderun ve Arsuz ilçelerine sıçramış; alevlerin tehdit ettiği yerleşim yerleri ise boşaltılmıştı.
 
Yangınların birçok noktada benzer zamanlarda başlaması sabotaj ihtimalini akıllara getirdi. Sosyal medyada PKK sempatizanı bir grubun yangını övmesine rağmen, yangını çıkaran kişilerin görüntüleri olduğu iddiasıyla yayınlanan videoların gerçek olmadığı ortaya çıktı. Hatay Valiliği ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de şüphelerin bulunduğunu ancak sabotaj ihtimalinin kesin olmadığını belirtti. 

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.