GündemManşetTürkiye

Hatay’da sel ve hortum felaketi: Kuvvetli yağış yolları ikiye böldü

0
Hatay

Meteoroloji Genel Müdürlüğü‘nün Doğu Akdeniz için yaptığı kuvvetli yağış uyarısının ardından Hatay’ın birçok ilçesinde sel ve hortum felaketi yaşandı. Pazar (12 Mayıs) sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağış, Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yolların zarar görmesine ve ulaşıma kapanmasına neden oldu.

hatay

Dörtyol ilçesi Özerli Mahallesi‘nden geçen derenin aşırı yağışla debisi arttı ve Aybüke ile Dere sokak mevkilerinde yollar parçalanarak ikiye bölündü. Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Dörtyol Belediyesi ekipleri, bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Şiddetli yağış, 6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Hatay’da konteyner kentleri de etkiledi. Başta Defne ve Antakya ilçeleri olmak üzere birçok bölgede sel baskınları meydana geldi. İki ilçede okullar tatil edilirken, Dörtyol ilçesinde otomobille sele kapılan iki kişi yaralandı. AFAD’ın kurduğu konteyner kentlerin yanı sıra Emlak Konutlar, Ciner Evleri, Bursa Kütahya, İGA konteyner kentler de sel sularıyla doldu.

hatay

Çekmece Mahallesi Muhtarı Ali Kaya, konteyner kentlerde yaşanan içme suyu ve hijyen sorunlarını dile getirdi. Kaya, “Deprem nedeniyle Hatay’ın altyapısı tamamen çöktü. Özellikle konteyner kentlerde su sıkıntısı var, içme suyu sıkıntısı var, ilaçlama sıkıntısı var. Yağmurda konteynerlerin çoğu su geçiriyor. Bunlar ciddi sorunlar” dedi. Halk, neredeyse diz boyuna ulaşan suları kendi imkânlarıyla tahliye etmeye çalışırken zamanında önlem alınmadığı gerekçesiyle yetkililere tepki gösterdi.

Konteyner kentlerde yaşanan su baskınları, aylardır devam eden içme suyu ve hijyen sıkıntısını daha da artırdı. Yakın zamana kadar kaymakamlıklar ve belediyeler tarafından sağlanan içme suyu desteğinin kesildiğine dikkat çeken halk, selden sonra şebeke suyunun renginin değiştiğini belirtti. Ali Kaya, “HATSu çökmüş. Şu an musluklardan su içmek mümkün değil. Selden sonra da zaten sular kırmızı akmaya başladı. Belediye ve kaymakamlık konteyner kentlere su dağıtımını da kesti. Arıtma cihazı verileceği söylendi ama vatandaş çok emin değil. Konteyner kentlerde sıkıntı çok. Acil olan sorunlar var. Bunların başında da dediğim gibi içme suyu geliyor. Bunun acilen çözülmesi gerekiyor” dedi.

hatay

Kuvvetli yağışın etkili olduğu Hatay’ın Samandağ ilçesinde, deniz üzerinde hortum oluştu. Çevlik Mahallesi‘nde meydana gelen hortum, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Kısa süreli oluşan hortum, bir süre sonra gözden kayboldu.

Hatay Valiliği, kuvvetli sağanak nedeniyle Antakya ve Defne ilçelerinde tüm okulların tatil edildiğini duyurdu.

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.