2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİEditörün SeçtikleriManşet

Hatay’da çadırlar, hastaneler su içinde: Keşke ölseydik, kurtulurduk

0

Haber: Burcu ÖZKAYA GÜNAYDIN

*

Hatay’da dün geceden beri süren yağmur ve fırtına çadırları, hastaneleri sular altında bıraktı. Çadırlarda kalan depremzedeler geceyi korku içinde geçirdi. Çadırları, eşyaları su içinde kalan Hataylı depremzedeler, “Keşke ölseydik, kurtulurduk” dedi.

Zaten çöplerin toplanmadığını ve ayrıca haşere sinek yoğunluğunun da üstüne bir de yağmur geldiğini vurgulayan depremzedeler, “Pislik içinde yaşıyoruz, hijyen yok, sağlık yok, temiz su yok. Ne yapacağız bilmiyoruz. Unutulduk” diye konuştu.

Hatay,

Fotoğraf: Burcu Özkaya Günaydın

Tarihi Uzun Çarşı da su altında kaldı. Sabah erken saatlerde dükkanını temizleyen esnaflar, “Hatay ayağa kalksın diye dükkanları açtık. Tam toparlanacağız… Dükkanımızı su bastı” dedi.

AFAD‘dan konteyner kentte görevli olan bir yetkili dün akşam Katar-1 ve Katar-2 konteyner kentleri, Emlakevler Prefabrik evleri de su bastığını, bu evlerin boşaltılarak vatandaşların KYK yurduna taşındığını belirtti.

Katar Konteyner kentlerinde ise elektrik voltajı Türkiye’ye göre düşük olduğu için topraklama olmadığını söyleyen görevli, konteynerlere su girince hafiften bir elektriklenme olduğunu, şimdi ise hepsine topraklama yapılacağını kaydetti.

***

Kanalizasyon kokuları içerisinde yaşam mücadelesi

Öte yandan Dikmece’de de yollar kullanılamaz hale geldi. Okul servislerinin çıkamadığı yollardan öğrencilerin kendi çabalarıyla çıkmak zorunda kaldığını belirten vatandaşlar isyan etti.

Dikmece, Yukarı Mahallede’de kanalizasyonların 10 günden daha uzun bir süredir yola taştığını ve yoğun kokudan rahatsız olduklarını belirten yurttaşlar çözüm için ise altyapıyla ilgili yetkili kurumlara yaptıkları başvurmalara rağmen gelen gidenin olmadığını söyledi.

Yolların geçilmez durumda olduğunu aktan yurttaşlar, mahallelerindeki durumu kayıt altına aldı:

 

You may also like

Comments

Comments are closed.