Emek

Hastaneye dava açan 38 işçi işten çıkartıldı

0

Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘nde 38 işçi işten çıkarıldı; işçilerin “direneceğiz” açıklaması üzerine hastane yönetimi ile Dev Sağlık-İş arasında müzakereler sürüyor.

Bianet’ten Nilay Vardar’ın haberine göre;

İstanbul Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde altı ay önce fazla mesai ücretlerini vermediği için hastaneye dava açan 38 taşeron işçisi işten çıkarıldı.

1 Ekim’de yenilenen ihale ile gelen taşeron şirket, temizlik ve hasta bakımı yapan ve uzun yıllar hastanede çalışan 38 işçiyi işten çıkardığını açıkladı.

Yedisi sendika üyesi olan işçiler dün (2 Ekim) Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev-Sağlık İş) ile yaptığı görüşmeler sonucunda eğer hastane yönetimi tüm işçileri geri almazsa çarşamba günü hastane bahçesinde direnişe geçme kararı aldı.

Bianet’e konuşan Dev Sağlık-İş Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asıl muhataplarının taşeron şirket değil, hastane yönetimi olduğunu söylüyor.

“Bu işçilerin hepsi hastane yönetimine dava açtıkları için işten çıkarıldı. İşten çıkarma hastane yönetiminin kararıyla olur. Taşeron şirket işçilerle ilgili geriye dönük davalardan sorumlu değildir. Hukuki olarak muhatap hastane yönetimidir.”

Sendika yöneticileri ile hastane yönetimi arasında müzakerenin sürdüğünü söyleyen Çerkezoğlu, “yönetimin yumuşamasında hastane bahçesine çadır kurma kararımız etkili oldu” dedi.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.