Türkiye

Hasip Kaplan: KCK operasyonlarında Taraf’ın parmağı var

0

Taraf Gazetesi‘nden bazı çalışanlarının KCK operasyonlarının hazırlanma ve uygulanma süreçlerinde yer aldığını kaydeden BDP Şırnak milletvekili Hasip Kaplan, “Kürtlere saldırmak kolaydır, mazlumlara saldırmak kolaydır. Bu zor günlerde gerçeklerin yanında yer alanlar belli olur” dedi.

Habertürk’e konuşan Hasip Kaplan, Taraf’a ve Ahmet Altan‘a ‘’yüreğiniz ve vicdanınız yetiyorsa Öcalan’la mutabık kalınan üçlü protokolü yayınlayın’’ çağrısı yaptı. Bazı Taraf çalışanlarının KCK operasyonlarının hazırlanma ve uygulanma süreçlerinde yer aldığını belirtti.

Hasip Kaplan şöyle dedi: “Ahmet Altan önce bu bilgileri kimden aldığını bir açıklasın bakalım. Yanındaki bazı polis uzmanı geçinen kişiler istihbarattan aldığı yalan yanlış bilgilerle bu tür şeyler yazıyorlar. Bizim aldığımız bilgiler böyle değil. Mutabakat sağlanmıştır o görüşmelerde. Ahmet Altan ve Taraf gazetesi eğer dürüstse, vicdanlıysa, yürekliyse, insansa bu üçlü protokolü gazetesinde bassın. Biraz gerçekçi ve vicdanlı olmak gerek. Böyle günlerde BDP’ye saldırmak kolaydır. Kürtlere saldırmak kolaydır, mazlumlara saldırmak kolaydır. Güçlünün, zalimin yanında olmak kolaydır… Bu zor günlerde gerçeklerin yanında yer alanlar belli olur. Biz buna davet ediyoruz. O’nun gazetesinde çalışan bazı tipler var ki, bu KCK operasyonlarının tezgahlarını, senaryolarını, komplolarını hazırlayanlar onlardır.”

(Anf)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.