DünyaManşet

Harkov’da valilik binasına füze saldırısı: En az 10 kişi öldü, 35 yaralı

0

Ukrayna‘yı işgal eden Rusya, ülkenin kuzeydoğusunda yer alan ve ülkenin ikinci büyük kenti olan Harkov’daki bölge yönetim binasını füzelerle vurdu.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, roket saldırısında en 10 kişinin öldüğünü, 35 kişinin yaralandığını açıkladı. Ukrayna Acil Durumlar Servisi‘nden yapılan açıklamada da saldırıda Harkov valilik binasında, binanın bulunduğu Özgürlük Meydanı’nda ve civardaki diğer binalarda büyük hasar oluştuğu bildirildi.

Saldırıda biri çocuk altı sivilin yaralandığı belirtilen açıklamada, can kayıplarına ilişkin bilgilerin henüz netleşmediği kaydedildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de Harkov’da onlarca sivilin yaşamını yitirdiği bombardıman nedeniyle Rusya’yı savaş suçu işlemekle suçladı. Zelenskiy, kentte sivillerin bilinçli olarak hedef alındığına dair tanıklıklar olduğunu söyledi.

Gece geç saatlerde halka seslenen Zelenskiy, Batılı ülkelere, Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge ilan etmesi çağrısında bulundu. İnsan hakları grupları da Rus işgalinde savaş suçları işleniyor olabileceğine dikkat çekiyor.

Füze saldırısının yarattığı tahribat Reuters muhabirlerinin fotoğraflarına yansıdı:

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.