Sivil Toplum

Hapishane önünde ders var

0

Türkiye’nin pek çok üniversitesinden 600’e yakın öğretim üyesi tutuklu öğrencilere dikkat çekmek amacıyla Tekirdağ F Cezaevi önünde temsili ders verilecek.

Öğretim görevlileri tutuklu bulanan yaklaşık 600 lise ve üniversite öğrencisine dikkat çekmek amacıyla “Öğrencime Dokunma” diyor. Girişimin ilk etkinliği 15 Nisan Pazar günü, tutuklu öğrencilerin önemli bir kısmının bulunduğu Tekirdağ F Tipi Cezaevi önünde gerçekleşecek.

BEYAZ TAHTA VE SANDALYELERİ İLE CEZAEVİ ÖNÜNDE OLACAKLAR

“Öğrencilerimiz sınıflarına gelemediği için, beyaz tahtamız ve sandalyelerimizle bizler onlara gideceğiz” diyen öğretim üyelerinin ilk dersi Prof. Dr. Beyza Üstün ve Doç. Dr. Ali Kerem Saysel tarafından verilecek. Temsili derslerin ardından ise tutuklu öğrencilere kartlar gönderilecek.

Etkinlik için Taksim’de bulunan AKM önünden otobüs kaldırılacağı bildirildi.

500’Ü AŞKIN ÖĞRETİM ÜYESİ İMZALADI

Farklı üniversitelerden 500’ü aşkın öğretim üyesinin “Öğrencime Dokunma Girişimi” ile imzaladığı metin şöyle: “Düşünce ve ifade özgürlüğüne dayalı bilimsel üretimin mekânı olan üniversitelerin sorumluluğu, en başta öğrencilerine sahip çıkmaktır. Biz Türkiye’nin bütün üniversitelerinde çalışan öğretim elemanları olarak, artarak devam eden gözaltı ve tutukluluk uygulamaları ile öğrencilerimizin hedef haline getirilmesine, özgürlükleri ellerinden alınarak sindirilmelerine, üniversitelerinden ve hayattan koparılmalarına karşı sessiz kalmayacağımızı beyan ediyor ve yetkililere sesleniyoruz: Sınıflarda öğrencilerimizle tam mevcutlu olarak bir arada olmak istiyoruz!”

Cezaevi önü derslerinin ilki Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi tarafından 3 Mart Cumartesi günü Bakırköy Cezaevi önünde yapılmıştı. Dersleri Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nükhet Sirman ve İstanbul Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ayten Alkan vermişti.

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.