LGBTİ+ManşetTürkiye

‘Hangi erkeklik?’ sorusunu sordurtmaya aday belgesel Kekre, seyirci buluşmaya hazırlanıyor

0

“Hangi Erkeklik?” sorusunu sordurtmaya aday, eleştirel erkeklik konulu belgesel olan Kekre, 10. Pembe Hayat Kuirfest’te seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Yedi kişiyle yapılan görüşmelerden oluşan 23 dakikalık kısa belgesel filmde, belgeselde yer almayan kısımların da dahil olduğu, bütün görüşmelerin yazılı olarak yer aldığı bir belgesel kitabı da gösterimle birlikte dağıtılacak.

Yedi karakterin erkeklik inşası

Kaos GL‘den Yıldız Tar‘ın haberine göre, kısa belgesel filmin yönetmeni Umut Derin Eroğlan filmiyle ilgili “Eleştirel erkeklik kapsamında bir belgesel Kekre. Erkek dediğimiz şeyin tek bir inşadan olmadığı, kendi içinde farklı temsillerin, hiyerarşik konumlamaların, avantajlı ve dezavantajlı konumların olduğunu göstermek istedim bu filmle” ifadelerini kullandı.

Filmde yedi karakter üzerinden erkeklik inşası anlatılırken, konuşanlar arasında trans erkekler, eşcinsel erkekler, eşcinsel trans erkekler, göçmen erkekler, engelli erkekler ve zorunlu erkekliğe maruz bırakılan non-binary bir kişi var.

‘Belgeselin motivasyonu pandemiye denk geliyor’

Belgeselin koronavirüs pandemisi dönemine denk geldiğini söyleyen Eroğlan, çekimlerin sokağa çıkma yasaklarının olduğu dönemde güçlükle yapıldığını kaydetti. Eroğlan, belgeselle ilgili şunları da söyledi:

Motivasyonu da pandemiye denk geliyor. Üretememe, söz söyleyememe hali farklı biçimlerde derdimize çare aramaya itti. Belgesel çekerek derdimi anlatabilmek benim için yeni bir yöntem. Pandemideki sıkışmış hallerle birlikte mücadele biçimlerimizi, derdimizi anlatma biçimlerimizi değiştirme meyvelerinden bir tanesi. Bağımsız iş yapma konusunda örgütlü lubunyalar olarak çok şey.”

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.