DünyaManşet

Hamas 25. yılını Batı Şeria’da da kutladı

0

Gazze’nin yönetimini elinde bulunduran Hamas’ın kuruluşunun 25. yıldönümünü kutlama törenleri için Hamas’ın 2007’den bu yana ilk defa Batı Şeria’da organize ettiği bir gösteriye binlerce Filistinli katıldı. Batı Şeria’yı yöneten Filistin Yönetimi beş yıldan bu yana ilk defa Hamas’ın gösteri düzenlemesine izin verdi. Bu adım iki taraf arasındaki ilişkilerin iyiye gittiğine dair bir işaret olarak yorumlanıyor.

Filistin Yönetimi’nin Fetih Partisi ve Hamas’ın arası, Hamas’ın 2006 yılında yapılan seçimleri kazanması ve bir yıl sonra Gazze’de yönetime gelmesinin ardından açılmıştı. Ancak bazı gözlemciler iki taraf arasındaki ilişkinin son zamanlarda, özellikle Hamas ve İsrail arasında sekiz gün süren çatışmanın ardından düzelmeye başladığını söylüyor.

Fetih liderleri, geçen hafta, Gazze Şeridi’ni ilk kez ziyaret eden Hamas’ın siyasi lideri Halid Meşal ile yapılan gösterilere katıldı. Fetih lideri Emin Makbul, Hamas’ı İsrail ile yaşanan son çatışmalarda gösterdiği metanet nedeniyle kutladı. Nablus’ta yapılan gösteride Makbul, “Gazze’deki zafer tüm Filistin halkı için büyük bir zaferdir” dedi.

Bu arada Hebron şehrinde binlerce gösterici İsrailli bir sınır görevlisi tarafından öldürülen bir gencin cenaze törenine katıldı. Sınır görevlisini tehdit ettiği iddia edilen gencin elindeki silahın gerçek olmadığı anlaşıldı.

(BBC Türkçe)

 

 

 

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.