ManşetTürkiye

Halkların Demokratik Partisi’nden 1 Kasım seçimleri değerlendirmesi

0

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, 1 Kasım seçim sonuçlarının belli olmasının ardından partinin genel merkezinde bir açıklama yaptı.

76

Yüksekdağ ve Demirtaş, seçim kampanyası yürütülemeden alınan bu sonuç için “Barajın üzerinde kalmamız, direnenlerin başarısıdır” dedi. Seçim çalışmalarını gönüllü olarak yürüten herkese teşekkür etti.

Yüksekdağ, 7 Haziran seçiminden bu yana yaşananları hatırlatırken, Demirtaş “Keşke kimse ölmeseydi de biz baraj altında kalsaydık” dedi.

Yüksekdağ şöyle konuştu:

“1 Kasım sonuçlarını değerlendirirken, Türkiye siyasetinin 5 ay boyunca sürüklendiği anormal koşullardan bağımsız bir değerlendirme yapamıyoruz. 5 aydır gerilim tırmandırıldı, kutuplaştırılma ve çatışma siyaseti sivrileştirilerek tr halklarının karşısına çıkarıldı.

“Bugün meclisteki temsiliyet tablosuna yansıyan 4 parti içerisinde en zorlu seçim çalışması yolculuğunu yapan HDP oldu. O nedenle olağandışı ve eşitsiz adaletsiz koşullarda seçim yaptığımız bir dönem oldu. 7 Haziran’da da HDP baskı ve siyasi kuşatma içerisinde çalışma yürütmüştü. 1 Kasım öncesi bu baskılar arttı. Adeta rüzgara karşı yürüterek seçim çalışması yürütmek zorunda kaldı.

Demirtaş ise şöyle konuştu:

“Yüksek katılım olması, geleceğini belirleme açısından seçmenlerin ortaya koyduğu irade çok sevindirici. Seçmenlerimizin her birinin her oyu ayrı ayrı kıymetlidir.

“Ancak ortada özgür adil, eşit bir seçim yoktur. Biz kızıl kıyametin içerisinden, hiç kampanya yürütmeden yüzde 10 oy aldık. HDP kampanya yürütmedi, sadece katliamlara karşı insanlarımızı korumaya çalıştık. Aldığımız oy, kampanya sonucu ortaya çıkmış bir oy değil. Kararlı, ,inançlı, partimiz etrafında kenetlenmiş halkların oyudur.

“Biz bu katliam politikası karşısında yanımızda duran ve bizi mecliste 3. parti olarak onurlandıran herkese teşekkür ediyoruz.”

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.