Türkiye

Halkevleri’nden ulaşım zammına karşı dava

0

Halkevleri, İstanbul’da ulaşıma yapılan zamlara karşı İdare Mahkemesi önünde bir basın açıklaması yaparak zamların iptali için dava açtı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin aldığı zam kararı bugün İstanbul’da uygulanmaya başladı. Zamlarla ilgili İstanbul Halkevleri üyeleri Yeni Bosna’da bulunan İdare Mahkemesi önünde bir basın açıklaması yaparak kararın iptali için dava açtı.

Halkevleri adına basın açıklaması yapan Genel Sekreter Oya Ersoy, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan zamların bir an önce geri çekilmesi gerektiğini belirterek, Zammı geri aldırmak için dava açmak ile yetinmeyeceklerini ve mücadele edeceklerini söyledi.

 

Ersoy yaptığı açıklamada; “Kriz beklentilerinin arttığı ve halka AKP hükümeti tarafından tasarruf etme telkinlerinin yapıldığı bugünlerde krizin bedelinin kime ödettirileceği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Başbakan’ın “teğet bile geçmeyecek” dediği krizin halkın yaşamındaki karşılığı açıktır. Ülkemizde asgari ücret net 658,95 TL’dir. İstanbul’da ulaşıma yapılan son zamla, asgari ücretle çalışan bir işçiden örneğin aylık mavi kart kullanıyorsa (140 TL) yani maaşının %21’ini yola vermesi istenmektedir.” Açıklamanın ardından Halkevleri üyeleri metrobüse kart basmadan bindi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.