Halkevlerinden erken mesai eylemi

Mesai saatlerinin saat 06.00’da başlaması önerisiyle tepki toplayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ilginç bir yöntemle protesto edildi. Saat 06.00’da Bakanlığın önüne gelen Halkevleri üyeleri, Yıldız’ın gelip gelmediğini sordu ve sonra da yerinde olmadığına dair tutanak tuttu.

Halkevleri üyesi 30 kişilik bir grup, sabah 06.00’da Enerji Bakanlığı önüne gelerek, yetkililere Bakan Taner Yıldız’ın yerinde olup olmadığını sordu. ‘Gelmedi’ cevabı alan eylemciler “İşverenler, esnaflar bu vakitte işe gittikleri için trafik yoğundur. Belki bakan trafikte sıkışmıştır. 15 dakika daha bekleyelim” diyerek bir süre daha bekledikten sonra, Bakan’ın yerinde olmadığına dair tutanak tuttu.

Halkevleri üyeleri, Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın ‘erken mesai’ önerisini protesto eden bir basın açıklaması yaptıktan sonra Bakanlığın önünden ayrıldı. Eylem nedeniyle çevik kuvvet ekiplerinin bakanlık girişinde yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

(Emek Dünyası)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Akkuyu NGS’de iş cinayeti: Çatı uçtu, bir işçi yaşamını yitirdi

Mersin'de şiddetli fırtınada Akkuyu Nükleer Güç Santrali Sipahili kampının çatısı uçtu. Bir işçi kopan çatıların düştüğü otomobilin altında kaldı, beş işçi yaralandı.

Fernas’da maden işçileri kazandı:

53 gündür hakları için mücadele eden Fernas Madencilik işçileriyle işveren arasında anlaşma sağlandı: İşten çıkarılan işçiler geri dönecek, istemeyenlere tazminatları verilecek, ocak ayında zam.

Ankara’da açlık grevi yapan Fernas işçilerine polis saldırısı: 37 gözaltı

Ankara'Kurtuluş Parkı'nda açlık grevi ve oturma eylemini sürdüren Fernas maden işçilerine polis saldırdı. 32 işçi, beş sendikacı olmak üzere 37 kişi gözaltına alındı.

Ekoloji örgütleri: Termik santrallerin kapanışı işçiler için son değil, başlangıç olmalı

27 ekoloji örgütü Yatağan Termik Santrali'ndeki toplu işten çıkarmalara karşı yaptığı ortak açıklamada, iklim krizinin yükünün işçinin sırtına yüklenmemesi gerektiğine vurgu yaptı; adil geçiş istedi.

Fernas Madencilik işçileri Ankara’ya yürüyor

AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ile Koç Holding ortaklığındaki Fernas Madencilik'te sendika üyeliği nedeniyle kovulan işçiler Soma'dan Ankara'ya yürüyüş başlattı.

EN ÇOK OKUNANLAR