ManşetMedya-İnternet

Halk TV’nin canlı yayın programına saldırı

0

Halk TV‘nin Marmaris İçmeler‘de gerçekleştirdiği ve orman yangınlarının konuşulduğu canlı yayın programı bir grup tarafından basıldı.

Gökmen Karadağ ile Açıkça isimli programda konuk olarak gazeteciler İsmail Saymaz ve Murat Ağırel, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve avukat Salim Şen yer alıyordu.

‘Yanlış konuştuğunuzda engelleriz’

Saat 00.30 sıralarında gerçekleşen olayda yayın sırasında önce uzaktan laf atan grup, daha sonra yayının kesilmesine neden olan bir saldırıya yöneldiler.

“Yanlış konuştuğunuzda engelleriz. Bir yanlış daha olursa müdahale ederiz” diye bağıran grubu Halk TV Program Koordinatörü Candan Yıldız engellemeye çalıştı.

Daha sonra Gökmen Karadağ da yayına ara vererek İsmail Saymaz ve Murat Ağırel ile birlikte saldırıyı önlemeye çalıştı.

‘Yayında konuşmak istediler’

Aranın ardından konuşan Karadağ, “Burada resmen bir yayın basıldı ve suç unsuru var burada. Hakikatten olağanüstü bir durum yaşandı. Buraya bir anda 5-6 kişi geldi, canlı yayında olmamıza rağmen yanıma kadar geldiler. Araya gittik, 20 saniyelik bir ara olacaktı. Kendilerine sordum, iletmek istediğiniz nedir, ben ileteyim dedim. İsmini sordum Sertan Yüce dedi” ifadelerini kullandı.

Gelen grubun yayında konuşma yapmak istediğini belirten Karadağ, “Canlı yayının böyle bir şey olmadığını anlattık. Buradaki kişiler hazırlandı, uzmanlıklarına göre davet edildi. Yayına katılmalarının mümkün olmadığı söyledik. Ve burada giderek gerginleşen bir ortam oldu” dedi.

Karadağ, “Açıkçası yayın yapmamız engellendi, bu çok açık. Biz sadece 20 saniyelik bir reklam için araya gitmiştik. Çok daha uzun bir kesinti gerçekleşti. Yayın yapmamız engellendi ve burada gergin anlar yaşandı. Fiziki müdahaleye doğru varan anlar yaşandı” ifadelerini kullandı.

5 kişi gözaltında

Yayına bağlanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Kaymakamdan öğrendiği bilgileri aktararak saldırganlardan AKP Marmaris İlçe Örgütü’nde görevli olduğu söylenen Sertan Y.’nin gözaltına alındığını söyledi.

İlerleyen dakikalarda ise toplamda beş kişinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.

Saldırganlar darp raporu almış

Karakola giderek saldırgandan şikayetçi olduklarını anlatan Ağırel, saldırganların isimlerini şu şekilde sıraladı: Mert Topaloğlu, Bilal Topaloğlu, Şeyhmus Urebe, Sertan Yüce ve Fatih Çoban.

Ağırel, ifade tutanağını imzalarken saldırganların ‘bize saldırı oldu, asıl biz şikayetçiyiz’ diyerek darp raporu aldığını öğrendiklerini söyledi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.