ManşetTürkiye

Halk oyunları ekibi Macaristan’a iltica etti

0

Türkiye’den “Halk Oyunları Yaza Veda Etkinlikleri” için Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye giden 16 kişilik ekipten 11’i ülkeye iltica etti. Ekibin ülkeye gri pasaportla gittikleri ortaya çıktı.

Ankara Kent Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu Derneği 5-10 Kasım 2017 tarihleri arasında Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de yapılan 5. Halk Oyunları Yaza Veda Etkinliğine davet edildi.

Özel davet ile etkinliğe katılan 16 kişiden oluşan kafile resmi yazı ile yasa gereği yurt dışına çıkabilmek için, Halk Oyunları Federasyonu’na müracaat etti.

Onayı alan kafilenin Ankara Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube’ye gri (hizmet) pasaport müracatı yaparak pasaportlarını aldıkları öğrenildi. Pasaportlarını ve görev yazılarını temin eden kafile 1 Kasım 2017 tarihinde Türkiye’den ayrıldı ve Macaristan’a gitti.

Spor Bakanlığı’ndan soruşturma

Spor Bakanlığı, Federasyon ve dansçı sporcular hakkında soruşturma açtı ve suç duyurusunda bulundu.

Emniyet’te dönmeyen 11 kişi ile dönen 5 kişinin isimleri soruşturma ve takip gereği gizli tutuluyor.

Spor Bakanlığı müfettişleri geniş çaplı bir soruşturma başlatıkları ve emniyetle ortak hareket ettikleri belirtilirken, Uluslararası yapılanması olmayan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu hakkında da soruşturma açıldığı ve emniyet ile müfettişlere konu hakkında bilgi verdikleri öğrenildi.

İltica eden isimlerin kim olduğuna ilişkin bilgi basınla paylaşılmadı.

Gri Pasaport

Gri renkli Hizmet Pasaportları, hükümet, hususi idareler veya belediyeler tarafından resmi vazifeyle dış ülkelere gönderildiklerinde veya dış ülkelere göreve alınanlara, Türkiye Cumhuriyetinin üyesi bulunduğu uluslararası kuruluşlarda memur statüsünde çalışanlara, Türk Hava Kurumu ve Türkiye Kızılay Cemiyetince görevlendirilenlere altı aydan az olmamak kaydıyla görevinin müddetince veriliyor.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.