Hakları gasp edilen işçiler Limak Holding’in giriş çıkışlarını kapattı: İşçilere gözaltı

Tazminat hakları gasp edilen Finans Merkez Bankası Şantiyesi'ndeki işçiler, Limak Holding ofisininin giriş çıkışlarını kapattı. Daha önceki eylemlerinde gözaltına alınan işçilere polis müdahalede bulundu. İşçiler ters kelepçeyle gözaltına alındı.

Kıdem ve ihbar tazminatları, ödenmeyen ücretleri, fazla mesai ücretleri ve tatil günlerinde çalıştırılmalarının karşılıklarını almayı talep eden Limak Eurisa Luxury Hotel inşaat işçileri, çalıştıkları Finans Merkez Bankası Şantiyesi‘ndeki Limak Holding ofisinin giriş çıkışlarını kapattı.

Direnişlerinin ikinci gününde Limak Holding’in ofisinin giriş çıkışlarını kapatan işçilere holdingin özel güvenlikleri müdahalede bulundu. İnşaat işçilerine ve sendika yöneticilerine polisin saldırdığı bildirildi.

Özel güvenlik müdahalesine rağmen Limak Holding’in giriş ve çıkışlarını kapatmaya devam eden işçiler, gasp edilen hakları için Şubat 2023’te de direnmiş ve yaptıkları açıklama sırasında gözaltına alınmıştı:

İşçiler anlaşma olmadan ve hakları teslim edilmeden alandan ayrılmayacağını ve eylemi sonlandırmayacağını dile getirerek giriş çıkışların açılmasını talep eden şantiye görevlilerine kendileriyle değil, haklarını gasp eden şirket görevlileriyle konuşmaları gerektiğini söyledi.

‘Limak Holding’den haklarımızı söke söke alacağız’

Dev Yapı-İş ve İnşaat-İş öncülüğünde direnen işçilerin eylemine ilişkin paylaşımda bulunulan sendikanın sosyal medya hesabında da “Kıdem tazminatımıza, fazla mesailerimize ve resmi-dini bayramlarımıza göz dikip gasp eden Limak Holding’ten haklarımızı söke söke alacağız” ifadelerine yer verilerek eylemin tüm engellemelere rağmen süreceği mesajı verildi.

Limak: Biz yapmadık, taşeron yaptı

Limak Holding, haberimiz üzerine gazetemize gönderdiği açıklamada, işçilerin ve  taleplerinin kendileriyle bir ilgisi olmadığını öne sürdü. İşçilerin “alt yüklenici” personeli olduğunu, tüm ödemelerinin de bu firma tarafından yapıldığını söyleyen firma, kendilerinin alt yükleniciye bir borcu olmadığını yazdı; alt yükleniciyle bağ kurmaktan kaçındı.

Limak Holding, gazetemize gönderdiği açıklamada, haberlerimizde konunun kendileriyle bağının kurulmaması konusunda “hassasiyet” rica etti.

Limak Holding’in icraatleri

Limak Holding, Türkiye’de muhalefetin “beşli çete” olarak isimlendirdiği şirketlerden biri olarak ve iktidara yakınlığıyla biliniyor. Ayrıca Limak Holding, iştiraki olduğu YK Enerji’yle birlikte Muğla, Milas’taki İkizköy’ün ormanı, Akbelen Ormanı’nda meydana gelen ekokırımın da birincil sorumlusu. Şirket ormandaki ağaçları bir bir yok ederken ormanın içerisine yerleştirilen jandarmalar da ormanı korumak isteyen vatandaşlara sert müdahalede bulunmuştu. Yurttaşların direniş alanı ve şahıs arazisi olan nöbet alanına vatandaşların girişi yasaklandı. İkizköylüler hukuki yollarla da direnişi sürdürüyor ve bugün (11 Ekim) görülecek davaya adalet yürüyüşü gerçekleştiriyor. Limak Holding İkizköy’deki kömür talebinden bu süreçte hiç geri adım atmadı, kömürlü termik santral talebi sürdürüldü. Limak Holdingi iktidarın yanında konumlandıran oldukça büyük projelere de imza attığı biliniyor.

Limak Holding’e verilen ihalelerle yapılan diğer projeler şöyle:

  • 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara – Çanakkale Otoyolu
  •  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Yerleşkesi 1.Etap
  •  Kuzey Marmara Otoyolu 6. Kısım
  • Artvin-Erzurum Yolu I. Kısım
  • Artvin-Erzurum Yolu II. Kısım
  • Artvin-Erzurum Yolu III. Kısım
  • Yusufeli Barajı ve HES
  • Çetintepe Barajı İkmali
  • Gürsöğüt 1-2 Barajı ve HES
  • Çetin Barajı ve HES
  • İstanbul Havalimanı
  • Terkos-İkitelli İsale Hattı
  • İmamoğlu Sulaması 4. Kısım

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR