2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİEditörün SeçtikleriManşetTürkiye

Hakimbey apartmanında umutlu bekleyiş: Dört yaşındaki Yusuf enkazdan sağ çıkarıldı

0

Haber: Metin YOKSU

*

Kahramanmaraş‘ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 10 il bir enkaza dönüştü. Üst üste gerçekleşen depremlerin ardından artçılar da devam ediyor. Malatya’da ikinci depremde arama kurtarma ekipleri de enkaz altında kaldı. Son açıklamalara göre 10 ilde can kaybı  3 bin 549’a yükseldi. Şehirde ayrıca zorlu hava koşulları da arama kurtarma çalışmalarında ilerleme kaydedilmesinin önüne geçiyor. Ancak iyi haberler de var. Bir kişi dakikalar önce Hakimbey Apartmanı‘ndan canlı olarak çıkarıldı.

Malatya, depremden bu yana arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Çöşnük Mahallesi Muhtarlığı‘nın yanında bulunan Hakimbey Apartmanı’nda da çalışmalar sürüyor. Mehmet Buyruk Caddesi’nde yer alan apartmanda 28 daire bulunuyor.

Fotoğraf: Metin Yoksu

Dört yaşındaki Yusuf enkazdan çıkarıldı

Yaklaşık üç saat önce apartman enkazından dört yaşındaki bir çocuk kurtarıldı. Apartman tamamen enkaz halde ve çocuğun bulunduğu katta tüm ailesiyle birlikte yaşadığı belirlendi. Şuana kadar aileden ulaşılabilen yalnızca dört yaşındaki Yusuf Ulgur. Ulgur’un bulunduğu katta bir de aile fotoğrafı görüldü. Fotoğraftaki aile fertlerinin her birinin enkaz altından sağ olarak çıkarılması için ise umutlu bekleyiş sürüyor. Ulgur’un amcası “Fotoğraflarını çıkardık, inşallah kendilerini de çıkartırız. Umutla bekliyoruz” dedi.

Saatler sonra bir sevinçli haber daha: Bir kişi daha kurtarıldı

Yusuf’un çıkarılmasının ardından süren çalışmalarda saatler sonra bir sevinçli haber daha geldi. Dakikalar önce apartmanın enkazından isminin Çağlar olduğu tespit edilen bir vatandaş sağ olarak çıkarıldı. Çağlar’ın ailesi sevinçle, Çağlar’ın hastaneye sevk edilmek üzere alındığı ambulansın peşinden koştu.

Malatya – Fotoğraf: Metin Yoksu

Bölgede umutlu bekleyiş sürüyor. Malatya, depremlerin ardından meydana gelen ve büyüklüğü 5’i geçen artçılarla sarsılmaya devam ediyor. Bir yandan da kentte soğuk bir hava hakim, yerler karla kaplı. Şehre bağlı köylerde de aynı şekilde vatandaşlar enkazdan çıkarılacak yakınları için bir bekleyiş içinde. AFAD ekiplerinin yetersiz olduğu da ayrıca bölgeden gelen bilgiler arasında yer alıyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.