ManşetTürkiye

Haftasonu Türkiye sele teslim oldu

0

Haftasonu Türkiye’nin birçok bölgesinde etkili olan yağışlar selleree neden oldu. İstanbul, Karabük, Bursa, Uşak, Tekirdağ, Ankara, Düzce gibi birçok ilde yağışlar etkisini gösterdi. Pek çok ilde yağış sonrası sel felaketi yaşandı.

İstanbul, Karabük, Bursa, Uşak, Tekirdağ, Ankara, Düzce gibi Türkiye’nin pek çok ilinde yağışlar etkili oldu, birçok ilde sel meydana geldi.

9 türkiyede sel...

İSTANBUL’DA ŞİDDETLİ YAĞIŞ SONRASI SEL

Alibeyköy’de yağan kısa süreli şiddetli yağmur, bölgede bazı cadde ve sokakları göle çevirdi. Rögar kapaklarının taşması sonucu kapanan yolda uzun süre minibüste kurtarılmayı bekleyen yolcular, itfaiye ekiplerinin yardımıyla tahliye edildi.

KARABÜK YAĞMURA TESLİM OLDU

Karabük’te akşam saatlerinde aniden bastıran yağmur sonrası yollar göle dönerken, çok sayıda işyeri ve araç sular altında kaldı.

Karabük’te saat 19.30 sıralarında başlayan şiddetli yağış, bir anda yolları göle çevirdi. Araç trafiğinin bazı bölgelerde durma noktasına geldiği kentte, yağmura yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Sağanak yağış sebebiyle kent merkezinde birçok iş yeri sular altına kalırken kenar mahallelerde de bazı evlerin bodrum katları yağmur sularıyla doldu.

BURSA HAZIRLIKSIZ YAKALANDI

Bursa’da etkili olan yoğun yağış sırasında rögarların taşması sonucu bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri görüldü. Osmangazi ilçesi Haşim İşcan Caddesi’ndeki Demirtaşpaşa Köprüsü’nün alt yolunda oluşan büyük su birikintisi, bazı vatandaşların araçlarıyla mahsur kalmasına yol açtı. Hafif raylı sistem hattındaki duraklarından birkaçı da sular içinde kaldı..

Bursa’da sağanak yağışa hazırlıksız yakalanan Bursalıların, alt geçitlere ve bazı iş yerlerine sığınırken, elinde şemsiye olmayanların ise koşturduğu görüldü.

UŞAK MERKEZDE SEL FELAKETİ, OLTALI FOTOĞRAFLAR İLE TEPKİ

8 türkiyede sel

Uşak’ta Cuma günü saat 16.30’da aniden bastıran ve 45 dakika süren sağanak yağmur cadde ve sokakları dereye döndürdü, İzmir- Ankara karayolu, Orhan Dengiz Bulvarı, Zübeyde Hanım, Hakkı Yağcı ve İsmetpaşa caddelerini suyla doldurdu. Araçlar ve yayalar yolda ilerlemekte güçlük çekti.

Bir esnafın, yağmur sularıyla dolan sokakta yağmurluğunu giyip, bir tabureye oturup, işyerinin önünde “Rastgele” diyerek olta attığı görüntüler tıklanma rekoru kırdı. Çevre esnafı tarafından cep telefonuna kaydedilen görüntülerde, temsili olarak oltasına balık bekleyen esnaf, arkadaşlarını akşama balık yemeye davet etti.

 

Sağanak yağışın etkisini azaltmasıyla kentte durum normale dönerken, yağışların önümüzdeki 3-4 gün daha ara ara etkili olacağı belirtildi.

TEKİRDAĞ’DA ALTGEÇİTİ SU BASTI

Tekirdağ’da etkili olan sağanak yağışın ardından Altınova Altgeçidi sular altında kaldı. Tekirdağ’da öğle saatlerinde başlayan sağanak akşam saatlerinde etkisini arttırdı. Sağanak nedeniyle Altınova Altgeçidini su basarken, bazı araçlar mahsur kaldı. Suda bozulan araçlar olay yerine gelen itfaiye ile mahsur kaldıkları altgeçitten çıkartıldı. Polis ekipleri altgeçidi trafiğe kapattı ve güvenlik önlemi aldı. İtfaiye ekipleri önlemlerin ardından altgeçitteki suyu tahliye ederek trafiği ulaşıma açtı.

Polisin uyarıyla yol güzergahlarını değiştiren vatandaşlar ise, her yağmurda Altınova geçidini su bastığını belirterek, “Yetkililer bu işe bir çözüm bulmalıdır. Her yağmur yağdığında böyle oluyor” dedi.

ANKARA SİNCAN DA SELE TESLİM

Ankara Sincan’da yoğun yağışlar sonrası meydana gelen sel baskınında 15 kişi yaralanarak hastanelere kaldırıldı. Bir vatandaş sel sonrası devrilen elektrik direğinden akıma kapılarak yaralandı. Çok sayıda ev ve iş yeri ile araçlar ve bir park sular altında kaldı, cadde ve sokak aralarında çamur yığınları oluştu.

Akşam saatlerinde aniden bastıran yağmur sonrası Sincan ilçesi Saraycık ve Çimşit Küme Evleri mevkisinde sel meydana geldi. Yağışlar nedeniyle oluşan sel baskınında bazı vatandaşlar araçlarıyla birlikte suya kapıldı. Meydana gelen sel sonrası Saraycık, Çimşit ve Küme Evleri mevkisine çok sayıda ambulans, itfaiye ekibi, UMKE ekipleri ve polis ekipleri sevk edildi. Oluşan sel baskını sebebiyle birçok ev ve işyerinin yanı sıra birçok otomobil de su altında kaldı.

DÜZCE’DE YAĞIŞ SONRASI KAZA

Düzce TEM Otoyolu Gümüşova rampalarında yağmur sonrasında zincirleme trafik kazası meydana geldi. Otomobilin yoldan çıktığı başka bir kazada ise 5 yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul’dan Ankara istikametine gitmekte olan otomobiller yağışla birlikte kayganlaşan yolda bir anda kaymaya başladı. Hızla gelen diğer araçlarda duramayarak kazaya karıştı. Kazada 5 otomobil birbirine girerken kazalarda şans eseri yaralanan olmadı.

(CNN Türk, Zaman, Radikal, Samsun Haber)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.