Kültür-Sanat

Hafta sonu kimseye söz vermeyin! !f ² başlıyor

0

!f İstanbul film festivalinin son üç gününde !f ² heyecanı Anadolu’nun farklı illerinde ve ülke sınırlarını aşarak sinemaseverlere ulaşmayı amaçlıyor.

ifkare

!f  İstanbul Festivalin  21-22-23 Şubat’ta, İstanbul ile eşzamanlı gösterilecek beş film, İstanbul’daki izleyicilerle aynı anda Anadolu’da 26 şehrin yanı sıra Lefkoşa, Gümrü, Erivan, Kudüs ve Ramallah’daki izleyicilerle buluşacak. Gösterimlerin ücretsiz yapılacağı  !f ² etkinliği, farklı şehirlerde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla gerçekleştiriliyor.

MUBI ve  !f ²’ nin ortaklaşa çalışarak, organize ettiği film gösterimlerinde beş farklı film farklı şehirlerde aynı anda izlenebilecek.  !f ² için seçilen beş film, festivalin son üç günü olan 21-22-23 Şubat’ta, internet üzerinden ortak şehirlerde izleyicilerle buluşacak.

!f ² Programı

21 Şubat Cuma

Miele / Bal Saat: 19:00

İtalya&Fransa ortak yapımı Miele / Bal filmi ile !f2 heyecanı başlayacak.

Irene  ölümcül hastaların acısız ve çabukça ölmelerine yardım eden “onlara” göre bir melek. İnsanlar ölürken acılarına son veren ve yanı başlarında son yolculuklarına uğurlayan kişi  Irene’dir. İşi gereği duygularını gizlemeyi başaran  Irene,  yaşlı, ve bir o kadar da karizmatik bir mimarla tanıştığındaysa her şey allak bullak oluyor. Kapısına ölmek için gelen mimarın hayata tutunması için elinden geleni yapmaya çalışıyor. Yaşamak ile ölüm arasındaki ince çizgiyi test ederek anlatmayı başarmış bir yapım.

22 Şubat Cumartesi

Cumartesi günü  !f ² gösterimlerini belgesellere ayırmış. 2 farklı konuda belgesel sinemaseverlere buluşacak. Gösterimler sonrası ile belgesellerin yapımcı ve yönetmenleriyle gerçekleştirilecek sohbete tüm izleyiciler sorularıyla katılabilecek.

 Alleine Tanzen / Tek Başına Dans (Belgesel) Saat : 13:00

 Yönetmenimiz Biene Pilavcı, 12 yaşında gördüğü şiddetin çok fazla olduğuna karar vermiş, bir çocuk yurduna yerleştirmiş kendisini. Sonra 33 yaşında, yaşanan ama hiç dile getirilmeyenlerin zehriyle yola devam etmek istemediğini anladığı bir zamanda, kamerasıyla ailesine geri dönüyor.

Everyday Rebellion / Her Gün İsyan  Saat :15:30

Dünyadaki yaratıcı ve barışçıl direniş biçimlerinin ve sivil itaatsizliğin izinden giden Her Gün İsyan, bu ne doğuracağı belli olmayan zamanlarda bir umut ışığı gibi. New York’taki ‘Occupy’ hareketinden İspanya’daki ‘Indignados’a, oradan Mısır’daki Arap Baharı’na, Suriye’nin isyanına ve kısaca Taksim’e uğrayan bu şiir gibi belgesel, bugünün dünyasındaki tüm isyan hareketlerinin birbirine bağlı ve hatta tek olarak görülebileceğini hatırlatıyor.

Son dönemde sokaklardaki hak arayışlarını daha iyi algılayabilmek için izlenmesi gereken bir çalışma..

23 Şubat Pazar

Pelo Malo / Kıvırcık Saç   Saat :13:00

Toplu konutlarda annesi ve küçük kardeşiyle yaşayan 9 yaşındaki Junior ve iki çocuğuyla birlikte yaşamını sürdürmeye çalışan annesinin hayatları, uzayıp kısalmadan ama gitgide gerilen bir çizgide devam etmektedir. Junior’ın hayali, kıvırcık saçlarını düzleştirip dans kostümünü giymek ve kafasındaki fotoğrafı çektirmek. İş bulma bürolarında gezinen annesininki ise, hak ettiğini düşündüğü bir işte çalışmak.  Annenin, oğlunu kendi istediklerine göre yetiştirme çabası sonrası oğlu ile yaşadığı çekişmeleri konu alan başarılı bir yapım.

Gabrielle /Gabrielle  Saat :15:30

 Gabrielle, Williams sendromuna sahip, neşeyle parlayan 25 yaşındaki genç bir kadın. Genetik sendromu zihinsel gelişimini yavaşlatsa da, ona sıcakkanlılığını ve müzikal yeteneğini bahşediyor. Gabrielle bir bakım evinde arkadaşlarıyla birlikte kalıyor; aşkı Martin de burada yaşıyor. Ancak Martin ve Gabrielle birbirlerine karşı hissettiklerini fiziksel olarak da paylaşmak istediklerinde, içinde yaşadıkları evin kurallarına çarpıveriyorlar. Masumiyet, bağımsızlık ve cinsel özgürlük temaları arasında tatlı bir ritimle dans ederken, yılın en ahenk dolu aşk hikâyelerinden birini de anlatmış oluyor

Film gösterimlerinin yeri ve zamanını burada bulabilirsiniz

 (!f İstanbul, Yeşil Gazete )

 

You may also like

Comments

Comments are closed.