ManşetSivil Toplum

Haber Fareleri, Erçişli çocukların dergisi

0

Gündem Çocuk Derneği aracılığıyla gerçekleşen ve depremzede çocukların bölgede haber yapmalarına, fotoğraf çekmelerine imkan sağlayan Erciş’in Genç Sesi Projesi‘nin yayını Haber Fareleri‘nin ilk sayısı çıktı.

Gündem Çocuk Derneği’nin ilk etabı sekiz hafta sürecek ve her hafta sekiz gönüllünün çocuklara aracılık etmesiyle geliştirilecek medya projesi Erciş’in Genç Sesi, meyvelerini vermeye başladı.

Bugün ( 17 Kasım ) ilk sayısı online olarak yayımlanan ve yalnızca çocukların oluşturdukları haberlerden, çektikleri fotoğraflardan, yazdıkları şiirlerden, yaptıkları röportajlardan oluşan Haber Fareleri, haftalık online ve basılı olarak yayımlanacak.

Yarından itibaren 2000 adet basılarak Erciş’te dağıtılacak gazetenin ilk sayısında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yapılan bir röportaj, kar altındaki Erciş’te güçlükle yaşamakta olan insanların durumlarına ilişkin dipnotlar, Recep Tayyip Erdoğan’ın Erciş ziyareti sırasında başbakanın yanına yaklaştırılmayan Erciş’in Genç Sesi Muhabiri’nin yaşadıkları yer alıyor.

Haber Fareleri 1. sayısında Büşra Berfin Akan deprem sonrası yaşadıklarını ve duygularını şöyle dile getirmiş: “Beğenmezdik… Annemizin yemeklerini, yumuşak yatakları beğenmezdik. Derdik: Onunkinden olsun, fakat şimdi anladık değerini her şeyin. İnsan sevdiğinin değerini onu kaybedince anlar. Ama çok geçtir vakit sen anlayınca: Keşke keşke o olsaydı vallahi beğenirdim dersin, ama olmaz. Her şey keşke, keşke demekle olsa o zaman herkesin ağzından, kaleminden keşke eksik olmaz. Ama geriye asla dönemezsin. İleri bak her zaman ileriye… Geçmişi ders çıkartmak için kullan. Kendine acı çektirmek için değil…

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.