DünyaManşet

Günün fosili ödülü ABD’nin, AB ilk kez kürsüde

0

Cancun, 7 Aralık 2010 – Uluslararası  İklim Eylem Ağı CAN International tarafından her gün dağıtılan günün fosili ödülü bugün ABD’ye verildi. Bugün dağıtılan ödüllerde Kanada ikinci olurken Avrupa Birliği üçüncü oldu.

İklim değişikliği zirvelerinde her gün 500 STK tarafından verilen oylarla günün en kötü politikalar yürüten, sürece en çok zarar veren ülkelere günün fosili ödülü veriliyor. Bugün bu yıl ilk kez ödül alan ABD birinci oldu. Avrupa Birliği de ilk kez kürsüye çıkarak 3. oldu. Cancun zirvesinin başından beri defalarca günün fosili seçilen Kanada ise 2. oldu.

Ödül gerekçeleri şöyle:

Avrupa Birliği sıcak hava da denen ve Kyoto Protokolü’ne zarar veren AAU’larla başa çıkma konusunda spesifik bir çaba göstermediği için üçüncü;

Kanada, 45 yıl daha kirletmeye devam eden dair açıklamalar Çevre Bakanlığı yapan sihirli dünyada yaşamaya devam ettiği için ikinci;

ABD, bir süre sessiz kaldıktan sonra bu sabah gelişmiş ülkelerin 2020’ye kadar emisyonlarını %25-40 düşürmelerine karşı olduğunu açıkladığı için birinci oldu.

İklim zirvelerinde günün en çok merak edilen ve en çok izlenen etkinliklerinden biri olan gününfosili ödül töreninde günün fosili marşı söylendi.

(Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.