ManşetHayvan Hakları

Güney Kore’de 200 köpeğin bulunduğu ‘köpek eti’ pazarı görüntülendi

0
En büyük köpek mezbahasını 2018’de kapatan Güney Kore‘de, 200 köpeğin kafeslerde tutulduğu yeni bir köpek pazarı tespit edildi.
BBC‘nin aktardığına göre, hayvan hakları savunucusu oluşum Lady Freethinker, faaliyetine devam eden en büyük köpek pazarına ait görüntülere ulaştı. Namyangju kentindeki Nakwon adlı pazarda yüzlerce köpeğin kafeslerde tutulduğu belirlenirken, pazar yerinin “köpek yetiştirme tesisi” olarak tanıtıldığı ortaya çıktı.
Yaklaşık 200 köpeğin bulunduğu pazarda, her bir metal kafesin içinde üç-dört köpek bir arada tutuluyor.
Güney Kore’de yılın en sıcak üç günü olduğuna inanılan “boknal” günleri sırasında açılan pazarda, aynı günlerde hayvan hakları savunucuları da araştırma yaptı.Boknal günlerinde Korelilerin bir bölümü, “serinletici etkisi olduğuna” inandıkları “Boshintang” ismindeki köpek eti çorbasını tüketiyor.

Güney Kore hükümetine çağrı: Katliama son verin

Oluşumun kurucusu ve başkanı Nina Jackal, “Böyle büyük ölçekli hayvan pazarlarının hala var olduğunu görmek şoke edici. Köpekler kötü koşullarda etleri için yetiştiriliyor ve katlediliyor” dedi.

2018’de yapılan bir ankete göre Güney Korelilerin yüzde 70’i köpek eti tüketmiyor. Ancak köpek eti endüstrisi yıllar içinde gittikçe daha az rağbet görse de köpekleri bu amaçla yetiştirmenin önünde herhangi bir yasal engel yok.

Hayvan hakları savunucuları ise yıllardır Güney Kore’de köpek eti satışının yasaklanması için mücadele ediyor. Taksilere “Köpekler yemek değil, ailedir” yazılı reklamlar veren Lady Freethinker, köpek eti satışına karşı başlattığı imza kampanyasında 88 bin kişiden imza topladı.

Ülke nüfusunun beşte birinin evcil hayvan olarak köpek beslediği ülkede  protestoların etkisiyle köpek eti servis eden restoranların sayısının da azaldığı belirtiliyor.
Güney Koreli yetkililer, ülkenin en büyük köpek mezbahasını 2018 yılında kapatmıştı. Seongnam kentindeki Taepyeong-dong kesimhanesinin parka dönüştürülmesine karar verilmişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.