DünyaManşet

Güney Kore mi Türkiye mi! Nükleer santraller parçalar yanlış gerekçesi ile kapatıldı.

0

Güney Kore’de iki nükleer santralin, santral aksamında kullanılan parçaların güvenlik testi için yapılan teftişten geçememesi nedeniyle kapatıldığı bildirildi.

Bilgi Ekonomisi Bakanı Hong Suk-woo söz konusu parçaların dikkatsizlik sonucu tesislere monte edildiğini, güvenliği tehdit etmesi sebebi ile santrallerin kapatılması kararını aldıklarını söyledi.

Güney Kore’de faal olarak çalışan 23 nükleer santral ülkedeki elektrik enerjisinin %35’ini karşılıyor.

Teftiş sırasında denetime takılan nükleer santral aksamı arasında borular, serinletme aygıtları, elektrik aksamı parçaları bulunuyor. Edinilen bilgiye göre tüm bu aksamlar halihazırdaki nükleer endüstrisinde kullanım dışı kalmış durumda.

Bilgi Ekonomisi Bakanı iki nükleer santralin kapatılmasının önümüdeki iki ay müddetince önceden planlanmamış elektrik kesintileri anlamına geldiğini de sözlerine ekledi.

Uygun bulunmayan 5binden fazla parçanın diğer endüstri kollarında kullanımında bir sorun olmadığını ancak nükleer endüstrisinde bunun mümkün olmadığını ifade eden Bakan Hong, iki reaktörün kapanması kış ayları boyunca ülkeyi elektrik enerjisinden mahrum bırakmasının kendilerini rahatsız ediyor olsa da bu durumun kaçınılmaz olduğunu belirtti

(Yeşil Gazete, BBC)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.