Güney Kore mi Türkiye mi! Nükleer santraller parçalar yanlış gerekçesi ile kapatıldı.

Güney Kore’de iki nükleer santralin, santral aksamında kullanılan parçaların güvenlik testi için yapılan teftişten geçememesi nedeniyle kapatıldığı bildirildi.

Bilgi Ekonomisi Bakanı Hong Suk-woo söz konusu parçaların dikkatsizlik sonucu tesislere monte edildiğini, güvenliği tehdit etmesi sebebi ile santrallerin kapatılması kararını aldıklarını söyledi.

Güney Kore’de faal olarak çalışan 23 nükleer santral ülkedeki elektrik enerjisinin %35’ini karşılıyor.

Teftiş sırasında denetime takılan nükleer santral aksamı arasında borular, serinletme aygıtları, elektrik aksamı parçaları bulunuyor. Edinilen bilgiye göre tüm bu aksamlar halihazırdaki nükleer endüstrisinde kullanım dışı kalmış durumda.

Bilgi Ekonomisi Bakanı iki nükleer santralin kapatılmasının önümüdeki iki ay müddetince önceden planlanmamış elektrik kesintileri anlamına geldiğini de sözlerine ekledi.

Uygun bulunmayan 5binden fazla parçanın diğer endüstri kollarında kullanımında bir sorun olmadığını ancak nükleer endüstrisinde bunun mümkün olmadığını ifade eden Bakan Hong, iki reaktörün kapanması kış ayları boyunca ülkeyi elektrik enerjisinden mahrum bırakmasının kendilerini rahatsız ediyor olsa da bu durumun kaçınılmaz olduğunu belirtti

(Yeşil Gazete, BBC)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR