DoğaManşet

Güney Georgia’da ilk kez sarı penguen görüntülendi

0
Fotoğraf: Yves Adams/Kennedy News

Fotoğrafçı Yves Adams, üzerinde siyah renk bulunmayan ve ilk kez görüldüğü düşünülen sarı-beyaz bir penguenin fotoğraflarını çekti.

Güney Atlantik’teki bir adada binlerce siyah-beyaz penguen arasında yer alan, “daha önce hiç görülmemiş” kuşun görüntülerini çeken yaban hayat fotoğrafçısı Yves Adams, “Daha önce sarı renkte bir penguen ne görmüş ne de duymuştum. O sahilde 120 bin kuş bulunuyordu ve aralarında sarı renkte bir tek bu vardı” dedi.

‘Çok şanslıydık’

Independent Türkçe’nin haberine göre, Belçikalı fotoğrafçı, Aralık 2019’da Güney Georgia‘daki bir adada en az 120 bin kral penguenden oluşan bir koloniyi fotoğraflamak için durup parlak tüylü bu kuşları görüntüledikleri sırada iki aylık bir keşif gezisine liderlik ediyordu.

Kuşu fark ettikleri anı anlatan Adams, “Kuşlardan biri hakikaten tuhaf görünüyordu ve yakından baktığımda renginin sarı olduğunu gördüm. Bunu fark edince hepimiz çıldırdık. Bütün güvenlik ekipmanlarını bırakıp kameralarımıza sarıldık. Kuş tam bulunduğumuz yere konduğu için çok şanslıydık. Görüş açımız devasa boyutta hayvan seli tarafından engellenmemişti. Normalde bu sahilde hareket edebilmek tüm bu hayvanlardan dolayı neredeyse imkansızdır” dedi.

Fotoğraf: Yves Adams/Kennedy News

‘Yeni bir tüy pigmenti sınıfı olabilir’

Adams bu kuşun, hücreleri artık melanin üretmediği için siyah tüyleri sarı ve krem renge dönmüş “lösist” bir penguen olduğunu söyledi.

Bilim insanları, bu kuşun görülmesiyle yeni bir tüy pigmenti sınıfının keşfedilmiş olabileceğini savunuyor.  The Smithsonian Insider’a konuşan araştırmacı Daniel Thomas şu ifadeleri kullandı:

Penguenler sarı pigmentleri eşlerini cezbetmek için kullanıyor ve sarı molekülün içeriden sentezlendiğine dair güçlü şüphelerimiz var. (Bu), bilinen 5 kuş tüyü pigmentasyon sınıfından herhangi birinden farklı ve 6. sınıfa karşılık gelecek şekilde yeni bir tüy pigmentini temsil ediyor.”

 

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.