EnerjiManşet

Güneş kooperatifleri Çanakkale’de buluşuyor

0

İşini Güneşe Dön projesi kapanış toplantısı ve bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Yenilenebilir Enerji Kooperatifleri Konferansı, Yeşil Düşünce Derneği ve Troya Çevre Derneği ortaklığında 2-3 Mayıs 2017 tarihlerinde Çanakkale Parion Hotel’de gerçekleşiyor.

Yeşil Düşünce Derneği tarafından  Mart 2016’dan beri süren İşini Güneşe Dön projesi ile Çanakkale bölgesinden çoğu meslek okulu öğrencisi 35 kişiye yenilenebilir enerji eğitimi teorik ve uygulamalı olarak verilmişti.  Proje kapsamında Adatepebaşı köyünde köy sosyal tesisinin ihtiyacını karşılamak üzere 8kw gücünde bir güneş enerjisi santrali kurulmuştu.

Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü, GÜNDER, Boden Hukuk, DGRV (Almanya), EurosolarDK (Danimarka), Folkecenter for Renewable Energy (Danimarka), REScoop (Belçika), WECF (Almanya), EM Normandie (Fransa) ve yereldeki kooperatif temsilcilerinin de katılacağı konferansta kooperatifçilik ve yenilenebilir enerji üretimi farklı yerel deneyimler, yerel yönetimler ve yenilikçi politikalar çerçevesinde birçok açıdan ele alınacak. Konferansta “İşini Güneşe Dön” projesinin çıktıları da katılımcılarla paylaşılacaktır.

Konferansın ikinci gününde gerçekleşecek olan atölye çalışmalarında Türkiye’deki farklı kooperatif ve birliklerden katılacak temsilcilerin mevcut durumları üzerine aktarımları sonucunda yenilenebilir enerji üretiminde istihdam, finans, sorunlar ve çözümler tartışmaya açılacak; öneriler değerlendirilecek.

Konferansın ardından sunum ve atölye çalışmalarından elde edilen verilerin bir araya derleneceği bir rapor hazırlanarak Türkiye’de yenilenebilir enerji ve kooperatifçilik alanındaki henüz sınırlı olan kaynaklara ve yeni kooperatiflerin gelişmesine katkı sunulması amaçlanıyor.

Konferansla ilgili ayrıntlı bilgi

 

(Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.