Hafta SonuKültür-Sanat

“Gün Olur Alır Başımı Giderim” Orhan Veli Kanık Şiir Dinletisi, İş Sanat’ta

0

Orhan Veli Kanık, şiirleriyle 11 Mart Pazartesi, 20:30’da İş Sanat’ta…

“Garip” akımının öncülerinden olan Orhan Veli (1914-1950), ölçüsüz ve uyaksız, söz sanatlarının yer almadığı, önceki şiir anlayışına ilişkin şiirsel öğelerin kullanılmadığı, yalın bir yapı içinde akla yönelen şaşırtıcı ve yergisel şiirler yazdı. Konu bakımından daha çok sıradan insanın gündelik sorunlarını işledi. Sonraki şiirlerinde halk şiiri ve halk türküsünün etkisinde kaldı; folklorik özellikleri kullanarak daha çok doğa sevgisini yazdı.

Atilla Birkiye ve Serdar Yalçın’ın tematik bir bütünlük içinde hazırladığı, Mehmet Birkiye’nin sahneye uyarladığı, müzikle şiirin iç içe geçtiği “Gün olur, alır başımı giderim” adlı dinletide, Orhan Veli’nin şiirlerini Metin Belgin okuyacak. Serdar Yalçın’ın, şairin şiirlerinden bestelediği yedi eseri de Deniz Erdoğan Likos ve Zafer Erdaş tarafından seslendirilecek. Dinletide Deniz Erdoğan Likos ve Zafer Erdaş’a çalgılarıyla Serdar Yalçın (Piyano), Murat Usanmaz (Gitar), Engin Gürkey (Perküsyon), Kubilay Sezerel (Klavye) ve Nezih Yeşilnil (Basgitar) eşlik edecekler.

“İstanbul şairi” Orhan Veli’nin dizelerinin izleyicilerle buluşacağı “Gün Olur, Alır Başımı Giderim” başlıklı dinleti için, saat 17.00’de, öğrencilere özel bir matine düzenlenecek. Öğrenci kimliğini gösterenlere öncelik tanınacak.

(Yeşil Gazete)

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.