ManşetKadın

Gülsüm Kav, BBC’nin ilham verici 100 kadın listesine girdi

0

BBC‘nin bu yılki ilham verici 100 kadın listesine Türkiye’den Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav girdi. Listeyle her yıl değişime öncülük eden ve yaptıklarıyla fark yaratan kadınlara dikkat çekiliyor. 

Londra merkezli BBC Yayın Kuruluşu‘nun bu seneki en ilham verici ve etkileyici 100 kadın listesinin ilk sırası, dünyanın her tarafında başkalarına yardımcı olmak için fedakarlıkta bulunan sayısız kadına ithaf edildi.  ‘İsimsiz Kahraman‘ başlığıyla da boş bırakıldı.

Listede, Finlandiya‘da kadınlardan oluşan koalisyon hükümetinin Başbakanı Sanna Marin, Oxford Üniversitesi‘nin koronavirüs aşısı araştırma ekibinin başındaki Sarah Gilbert, iklim aktivisti ve oyuncu Jane Fonda da yer alıyor.

Türkiye’den ise Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav listede. Kendisi aynı zamanda bir hekim.

1996 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi‘nden mezun olan Kav, 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Deontoloji Ana Bilim Dalı’ndan uzmanlığını aldı.

Tıp etiği uzmanı olarak başladığı kariyerine, İstanbul Bölge Müdürlüğü Hasta Hakları Uzmanı olarak devam etti. 2012 yılından sonra Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzman hekim olarak çalıştı.

Ankara ve İstanbul Tabip Odalarında İnsan Hakları Komisyonu’nda, İstanbul Tabip Odası yayın organı Hekim Forumu’nda, Kadın Hekimlik Komisyonu’nda, Etik Kurul’da ve TTB Kadın Hekimlik Kolu İstanbul  Temsilciliği’nde görev aldı.

Kav’ın Yaşasın Kadınlar, Türkiye’de Kadın Cinayetleri Gerçeği ve Çözüm Yolları isimli bir kitabı bulunuyor.

Kadınlar listeye bilgi, liderlik, yaratıcılık ve kimlik kategorileri içerisinden seçiliyor.

BBC’nin geçen yılki 100 kadın listesinde de Türkiye’den moleküler biyoloji ve biyofizik profesörü Zehra Sayers yer almıştı. 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.