Gül: Başbuğ Yüce Divan’da yargılanmalı

Cumhurbaşkanı Gül, tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un nerede yargılanacağı konusunun hukuk tekniğiyle ilgili olduğunu belirterek, “Anayasa’daki Yüce Divan’da yargılamayla ilgili madde daha geçerli” dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, bir gazetecinin, ”Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklu yargılanmasından dolayı duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Sayın Başbuğ’un tutuklu yargılanmasından dolayı sizin düşünceniz nedir? Başbuğ, Yüce Divan’da mı, özel yetkili mahkemede mi yargılanmasını kişisel olarak düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine, şunları söyledi:

”Bu konulardaki fikirlerimi daha önceden de biliyorsunuz, tutukluluklarla ilgili görüşümün ne olduğunu. Sayın başbakanın söylediği şeyleri ben de destekliyorum. Zaten bu konuları daha önce de ifade etmiştim, gerek mecliste gerek başka ortamlarda.

Diğer konu tamamen hukuk tekniğiyle ilgili bir konu. Dolayısıyla ilgili makamlar karar verecektir. Benim şahsi kanaatim, anayasadaki özel maddenin daha geçerli olduğu yönünde Yüce Divan olarak. Ama nihayetinde bu, bir hukuk tekniği ile ilgili bir konu. Dolayısıyla ilgili makamların, ilgili sorumlu kurumların kararına bakmak lazım.” Bir gazetecinin ”Cumhurbaşkanının görev süresinin 7 yıl olması ve bir kez daha seçilemeyeceği meclisteki düzenlemede var. ‘Cumhurbaşkanlığı süresi yasa ile belirlenemez’ yönünde hukuki görüşler de var” demesi üzerine Gül, ”Bu konu ile ilgili ben söyleyeceklerimi hep söyledim. Şu konuyla ilgili soruları başkalarına sorun” yanıtını verdi.

(Ajanslar)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fernas’da maden işçileri kazandı:

53 gündür hakları için mücadele eden Fernas Madencilik işçileriyle işveren arasında anlaşma sağlandı: İşten çıkarılan işçiler geri dönecek, istemeyenlere tazminatları verilecek, ocak ayında zam.

Ankara’da açlık grevi yapan Fernas işçilerine polis saldırısı: 37 gözaltı

Ankara'Kurtuluş Parkı'nda açlık grevi ve oturma eylemini sürdüren Fernas maden işçilerine polis saldırdı. 32 işçi, beş sendikacı olmak üzere 37 kişi gözaltına alındı.

Sinop Boyabat Bakır Maden Sahası ihalesi ‘adresine’ teslim edildi

Sinop Boyabat'taki devasa bakır maden sahası ihalesi, Cengiz Holding'e ait Eti Bakır A.Ş.'ye verildi. İhale, sadece bu şirketin karşılayabildiği 'izabe şartıyla' yapılmıştı.

CHP’li Yavuzyılmaz: Sinop’ta dev maden ihalesinin adresi Cengiz Holding

Sinop'taki 3.5 milyarlık maden ihalesinin şartnamesinde firmanın bakır zenginleştirme tesisleri olması şartı var. Bu tesis, sadece Cengiz Holding'te bulunuyor.

108 milyon vatandaşın tüm kimlik bilgileri çalındı, BTK Google’dan yardım istedi

Verileri korumakla yükümlü olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verileri koruyamadığını kabul ederek Google’dan yardım istedi.

EN ÇOK OKUNANLAR