Guardian’dan İstanbul için alaylı yorum, “Yeşilin başkenti mi olacaklarmış!”

The Guardian gazetesi, İstanbul’da yeşili hızla yok eden betonlaşmanın devam etmesini eleştirdi. Gazeteci Zia Weise’ın, İstanbulluların da görüşlerini alarak kaleme aldığı yazısında, kentin 2017 Avrupa Yeşilin Başkenti adaylığının aktivistler ve muhalif politikacılar tarafından “alayla” karşılandığı dile getirildi.

8...

İstanbul’un çevresindeki milyonlarca ağacın, üçüncü köprü ve üçüncü havalimanı için kesildiğini belirten Weisse, “Kentin kalbindeki küçük yeşil alan Gezi Parkı’na alışveriş merkezi yapılmasına karşı başlatılan eylemler geçtiğimiz yıl ülke çapında gösterilere yol açmıştı” hatırlatmasını yaptı.

Weisse, Guardian’ındaki yazısında Validebağ direnişini de anlattı. “Üsküdar’da yaşayanlar, çevre kanunlarınca korunan bir korunun hemen yanında başlayan bir cami inşaatına karşı eylemler için sokağa döküldü” ifadelerini kullanan Weisse, bir aktivistin “Her şeyi kârâ çevirmeye çalışıyorlar” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Validebağ savunucuları için “cami düşmanları” dediğini hatırlatan Weisse, “2017 Avrupa Yeşilin Başkenti” yarışı için, “Kentlilerin isteklerini dinleyen şehir kazanacak” dedi.

(Cumhuriyet, Guardian)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR