ManşetTürkiye

Grup Yorum tutuklu üyesi için Adliye önünde

0

Grup Yorum üyeleri, 4 aydır “terör örgütü üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak” suçlarından tutuklu olan grup üyesi Seçkin Aydoğan’ın, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı görülecek duruşmasına destek için adliye önüne geldi.

urada grup adına açıklama yapan İbrahim Gökçek, “Bizi ıslah edemeyenler tutuklayarak susturmaya çalıştılar, çalışıyorlar. Grubumuzun üyesi Seçkin Aydoğan 4 aydır tutuklu. 4 aydır Tekirdağ F tipi hapisanenin tecrit hücrelerinde tutuluyor. Suçu halkını sevmek ve sahiplenmek. Bu suçundan dolayı tutulduğu hücrede bile defalarca saldırıya uğradı seçkin. Konserimizi düzenleyen akadaşlarımıza 11 yıl hapis cezası vermeleri, bilgisayarında Yorum şarkılarının sözlerini bulunduranlara cezalar yağdırmaları, Cemo’yu dinleyenleri suç işlemiş gibi göstermeleri, afişlerimizi duvarlardan sökmeleri hepsi bu tahamülsüzlüğün ürünüdür. 15 Nisan’daki bağımsız Türkiye konserimizin çalışmalarını yüzlerce gönüllü insanımızın yapması ve bizi hapisliklerle, cezalarla, yasaklamalarla, sansürle susturulamayışımızdır hazmedilemeyen” diye konuştu.

Grup Yorum’a destek vermek için adliyeye gelen CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da, eskiden kendilerine düğün davetiyesi geldiğini, ancak şimdi duruşma davetiyesi aldıklarını belirtti. Onur, Seçkin Aydoğan’ın duruşmaya davet için yolladığı davetiyeyi de okudu: “Grup Yorum, tam kadro olarak konser yapamamakta, faliyetlerini sürdürememektedir. Çünkü üzerindeki baskıların bir sonu olarak elemanları keyfi bir şekilde hukuka aykırı olarak tutuklanmaktadır. Neredeyse kesintisiz olarak tutsak veren dünyadaki tek müzik grubudur, Grup Yorum. Grup Yorum’un son tutuklanan elamanı da benim. 13 Aralık 2011’de Nurtepe Haklar Derneği’ne yapılan polis baskınını protesto etmek amacıyla gerçekleştirilen basın toplantısına saldırılması sonrası göz altına alınıp, 18 Aralık 2011’de tutuklandım. Nurtupe Haklar Derneği çalışanları ve mahalle haklı ile dayanışmada bulunmam örgüt üyeliği iddiası için tutuklanmam için gerekçe yapıldı. 2 Nisan 2012’de Çağlayan’daki 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşmam görülecek.

27 yıllık müzik yaşamımda baskılar yasaklar tutuklamalar hiç eksik olmadı Grup Yorum üyelerinden. İktidarlar değişti, süreçler değişti ama Grup Yorum üzerindeki baskılar hiç değişmedi. Asıl olarak Grup Yorum nezdinde, muhalif olan, hak arayan, baskılara boyun eğmeyen herkes susturulmak, sindirilmek, cezalandırılmak istenmektedir. Grup Yorum bir simgedir. Bu simgeye yönelik saldırılar, temsil ettiği tüm değerleri hedeflemektedir. Bu amaçla konserleri engellenmeye çalışılmakta, yasaklanmakta, elemanları tutuklanmaktadır. Grup Yorum ‘Türküler Susmaz, Halaylar Sürer’ diyerek, bu baskılara karşı koyuyor, direniyor bedelini ödeyerek. Sanatın, sanatçının bağımsızlığını düşünce ve ifade özgürlüğünü, demoktatik hak ve hürriyetlerini savunan herkesi bu saldırılar karşısında yer almaya ve 2 Nisan 2012 tarihindeki duruşmaya katılmaya davet ediyorum. Baskıların, yasakların olmadığı günlerin özlemiyle.” Melda Onur, Aydoğan’ın mektubunu okuduktan sonra, tutuklu sanatçılar için bir çalışma yaptıklarını ve önümüzdeki günlerde konuyu gündeme getireceklerini de sözlerine ekledi. Açıklamaların ardından, Grup Yorum üyeleri türkü söyleyerek, halay çekti.

İLK DURUŞMA BUGÜN
Seçkin Aydoğan’ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın “terör örgütü üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak” suçlarından tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşması bugün Özel yetkili 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanacak.

(Ajanslar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.