Manşetİklim Krizi

Greta Thunberg’e bir ödül de Almanya’dan

0

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg çevre ve iklim koruma konularındaki örnek çalışmalarından dolayı 2019 yılı Alman Sürdürülebilirlik Özel Ödülü‘ne layık görüldü.

İklim krizine karşı hükümetleri harekete geçmeye çağırmak için Cuma günleri okul grevi yapmaya başlayan ve daha sonra tüm dünyada Fridays for Future (Gelecek için Cumalar) hareketinin başlamasını sağlayan genç iklim aktivisti geçtiğimiz eylül ayında da Alternatif Nobel Ödülleri olarak da bilinen Doğru Yaşam Ödülü‘nün sahibi olmuştu.

Törene katılamadı

Thunberg, bir süredir bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) Aralık ayında Madrid’de gerçekleşecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’na (COP25) katılmak için yelkenliyle yolculuk yaptığı için törene katılamadı.  Düsseldorf‘ta bin 200 davetlinin katılımıyla düzenlenen törende ödülü Thunberg adına Fridays For Future aktivistleri aldı.

Ödül töreninin 12. yılı

Alman Sürdürülebilirlik Ödülü aynı adı taşıyan vakıf tarafından çevre ve iklim konusundaki duyarlılığı artırmak amacıyla 12 yıldır veriliyor. Gecede Onur Ödülü Almanya’nın eski Cumhurbaşkanlarından Joachim Gauck‘a verilirken çevre aktivisti Paula Caballero, Simply Red grubunun solisti Mick Hucknall ile mimar Bjarke Ingels de bu yılın Sürdürülebilirlik Ödülü‘nün sahipleri oldular. Bu isimlerin yanı sıra, çevrenin korunmasına yönelik faaliyetleri veya duyarlılıkları nedeniyle şirket, kurum ve kuruluşlar da ödüllendirildi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.